Въоръжават учителите в Арканзас

10697
Въоръжават учителите в Арканзас

Учителите в американския щат Арканзас ще могат да ходят на работа с огнестрелно оръжие. Постановлението бе прието вчера от специална комисия на щата.

В края на август ръководствата на много училища в Арканзас обявиха намерението си да въоръжат с пистолети работещите в тях учители, за да не се допусне повторение на трагедия като тази от декември м.г. в началното училище "Санди хук" в град Нютаун, щата Кънектикът. В това училище 20-годишен младеж застреля 20 деца и шестима възрастни, след което се самоуби.

Британският износ на оръжие за "спорни" държави остава все така голям

Властите на Великобритания са издали разрешителни за износ на военно оборудване на стойност 12 млрд. паунда (14 млрд. евро) за държав...

Главният прокурор на Арканзас Дъстин Макданиъл обаче оспори това решение. Той публикува правно заключение, с което се признава за незаконна инициативата на училищните ръководства.

Вчера специална комисия на щата отмени забраната. Занапред всички учители, както и други служители в учебните заведения в 13-те училищни окръга на Арканзас ще могат да се въоръжат. Разрешението ще бъде в сила две години. За предотвратяване на нови убийства в училищата в САЩ през последните месеци бяха приети и други мерки, отбелязва агенцията. В щатите Охайо, Тексас и Юта бяха открити специални курсове за обучение по стрелба за учители, на които се записаха стотици педагози. Освен това в много американски учебни заведения се появи въоръжена охрана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com