Възможен е трети спасителен пакет за Гърция

6984
Възможен е трети спасителен пакет за Гърция

Кандидатът за канцлерския пост на Социалдемократическата партия на Германия (СДП) Пеер Щайнбрюк предупреди срещу излизането на Гърция от еврозоната, пише вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг”.

Щайнбрюк не изключи възможността Атина да получи трети пакет с международна финансова помощ.

Започна приватизацията в Гърция

Гърция обяви международен търг за държавния дял в лотарийната компания "Опап" и за производителя на военни автомобили "Eлбо". С това ...

„В случая с Гърция не можем повече да засилваме своя натиск. Гърците трябва да изпълнят своите ангажименти, но също така ние трябва да им дадем повече време”, каза бившият германски министър на финансите.

Според него през следващите шест или седем години Гърция няма да може сама да получава пари от финансовите пазари.

„Тройката” от експерти от Европейската комисия, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ) подновява проверката си в Атина след едноседмична пауза, съобщава австрийският вестник „Куриер”.

Първо е предвидена среща с представителите на международните кредитори с финансовия министър Янис Стурнарас. Все още не е ясно кога контрольорите ще си тръгнат от Гърция.

Гръцките фирми дължат милиарди евро на банките и държавата

Гръцките фирми дължат милиарди евро на банките и държавата, съобщава вестник „Катимерини” . Общата сума, която дължат пред...

Положителна оценка на „тройката” означава, че Гърция ще получи поредния транш от международната финансова помощ в размер на 31,5 милиарда евро.

През миналата седмица правителството в Атина се споразумя по основните положения в нов пакет за икономии в размер на близо 12 милиарда евро. Премиерът Андонис Самарас ще се опита възможно най-бързо да получи „зелена светлина” за програмата от „тройката”, за да може предложенията да бъдат гласувани от парламента.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com