"Златна зора": Турци, вън от Тракия!

17690
"Златна зора": Турци, вън от Тракия!

Гръцката ултранационалистическа партия "Златна зора" отвори офис в Комотини, Северна Гърция, където живеят голям брой етнически турци. При откриването на офиса депутатът Илиас Панайотарос заяви:

"Който се чувства грък, нека да остане в Тракия, а другите - да заминат на изток. Турци, вън от Тракия".

Европа на нокти: "Златна зора" на поход срещу имигрантите в Гърция, българите също са мишена

Комисарят по правата на човека Нилс Мужниек е на посещение в Гърция след сигнали за расизъм срещу имигранти. Европа е разтревожена от р...

След това привържениците на "Златна зора" преминаха през турските квартали, носейки плакати "Турци - вън от Тракия" и отправяйки се и към турското консулство в Комотини.

През август членове на "Златна зора" нападнаха офиса на неправителствената организация "Съюз на турските младежи" в Комотини. Очевидци тогава разказаха, че близо 150 души членове и симпатизанти на „Златна зора", след като са участвали в протестен митинг срещу имигрантите в страната, се отправили към генералното консулство на Турция. Полицията обаче успя да им пресече пътя и не ги  допусна на улицата, където се намира турското консулство. По-късно гръцките националисти, ядосани от това, че на са допуснати до турското консулство, нападнаха с бутилки членовете на "Съюз на турските младежи", които са били пред офиса на организацията в града.

Председателят на "Съюз на турските младежи" Корай Хасан заяви, че осъждат подобни прояви и че техният съюз няма нищо общо с имигрантите в страната. „Ние не сме ги докарали тези имигранти в Гърция, който ги е докарал, нека да отидат при него и там да протестират", подчерта той.

Редактор: Десислава Ушатова

"Златна зора" прониква и в гръцките училища

Училищата в ударената от криза Гърция се оказват плодородна почва за „Златна зора” - неонацистска група, която се подозира ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com