Блестящ Очоа разколеба "селесао" по пътя към Шестата

14976
Блестящ Очоа разколеба "селесао" по пътя към Шестата

Устременият към шеста световна титла отбор на Бразилия не блесна и във втория си мач на световните финали. «Селесао» не успя да победи коравия си исторически съперник Мексико и сблъсъкът между тях завърши с нулево равенство. Въпреки опитите на зведатата Неймар, стражът на Мексико Гилермо Очоа бе превърнал вратата си в този мач в същинска крепост и не се даде на фаворита на Световното.

След този резултат Бразилия и Мексико се изравниха по точки в група "А", но "селесао" все пак оглави групата заради по-добра голова разлика.

За разлика от колегата си, на който бе поверен първият двубой на Мондиал 2014 между Бразилия и Хърватска, главният рефер в тази среща - Джунейт Чакър, се справи с мача. 

***

Луис Фелипе Сколари бе направил само една промяна в състава, пускайки Рамиреш на мястото на контузения Хълк. Неймар, Фред, Оскар и Рамиреш щяха да действат напред. Мигел Ерера не бе пипнал своя състав, на който заложи при успеха над Камерун, като атаката отново бе поверена на успешното дуо Пералта – Дос Сантос. Хавиер Ернандес-Чичарито и този път бе оставен на пейката.

Целият стадион изпя с пълно гърло химна на Бразилия заедно с играчите, което определено бе вълнуващ момент и напълни очите на Неймар със сълзи.

Двубоят започна динамично, с остри сблъсъци между играчите на двата отбора, но реферът от Турция пазеше картоните в джоба си. Първото нарушение той отбеляза в 7-ата минута, когато бе спряна прогресивна бразилска атака.

Първата по-остра ситуация в мача бе в 11-ата минута, когато Оскар проби отляво и центрира към Фред, който стреля, но не намери вратата на Очоа. Преди това бе даден и сигнал, че нападателят на «селесао» е в засада.

Към 20-ата минута Бразилия бе по-агресивният тим, като и владението на топката бе в тяхна полза. Голова ситуация пред вратата на Мексико обаче липсваше.

Прогноза: Бразилия - Мексико

Бразилия не изигра убедителен мач срещу Хърватия, но спечели благодарения на съдията. Мексико бе на другия полюс в първия кръг - много ...

Раздвижване в играта на Мексико настъпи в 24-ата минута, когато Ерера отправи хубав изстрел от далеч, но Жулио Сезар отрази. Съдията обаче не забеляза това и играта бе подновена с удар от вратата.

В 26-ата минута бе регистрирано първото опасно положение пред вратата на Очоа – Неймар стреля с глава отблизо, но мексиканският страж се намеси отлично. След 20-ата минута мачът се динамизира.

В 33-ата минута Неймар напредна опасно, но цели четирима играчи на Мексико го обгадиха и спряха атаката му. Четири минути по-късно неразчетено влизане на Алвеш срещу Гуардадо доведе до фаул за «ацтеките». Играчът на Мексико центрира към далечната греда, но Тиаго Силва изби с глава. Две минути след това Марсело стреля по диагонал към вратата на Очоа, но нямаше кой да засече. Малко след това Васкес стреля мощно, но ударът му мина край лявата греда на Сезар.

В 44-ата минута Бразилия стигна до второто си чисто положение пред вратата на мексиканците, когато Паулиньо, останал сам срещу вратаря, стреля, но право в тялото на Очоа.

След една първа част, в която «селесао», без да блести, бе с преимущество при владението на топката и ударите към вратата на съперника, но Мексико се бранеше добре, двата отбора се прибраха в съблекалните си.

Сколари: Срещу Мексико никога не е лесно

Селекционерът на Бразилия Фелипе Сколари призна, че на отбора му няма да бъде лесно в мача срещу Мексико от група "А" на Мондиал 2014. ...

***

Луис Фелипе Сколари бе извършил смяна на почивката и вместо неубедителния Рамиреш, на терена излезе Бернард. В 48-ата минута именно той се измъкна отдясно по атаката зад гърба на бранителите в червено и центрира, но топката бе изчистена пред погледа на връхлитащия Неймар.

Минутата бе 54-а, най-активният в състава на Мексико – Андрес Гуардадо, стреля от дистанция, но топката се отклони от главата на Тиаго Силва и излезе в корнер. Само минута по-късно Васкес отправи удар от 27 метра с ляв крак, но топката профуча над вратата. Последва силен шут и на Ерера от границата на наказателното поле, който обаче мина над вратата на Сезар.

В 63-ата минута Неймар стреля от фаул и опасният му удар мина на половин метър от дясната греда на Очоа.

Сколари възпитава със сритване по топките (ВИДЕО)

Бразилският национален отбор се готви в атмосфера, изпълнена с позитивно настроение за двубоя с Мексико на 17 юни. Онлайн изданието на ...

В 68-ата минута Сколари замени и друг от разочаровалите в този мач играчи – Фред отстъпи мястото си на Жо. Минута след това Гилермо Очоа направи спасяването на вечерта, спасявайки удар на Неймар от близка дистанция, с което остави Мексико в играта.

В 73-ата минута Мигел Ерера взе решение да освежи атаката на своя тим, изваждайки незабележимия тази вечер Орибе Пералта, давайки шанс на Хавиер Ернандес. Фабиан пък влезе на мястото на Ерера.

В 85-ата минута Неймар центрира от фаул, капитанът Тиаго Силва засече с глава и стреля от упор в тялото на блестящия Очоа. Мексиканският вратар се справи и с това положение.

В първата минута от добавеното време и вратарят на Бразилия показа добър рефлекс - Хименес стреля по диагонал, но Жулио Сезар плонжира и отрази, запазвайки резултата 0:0.

 

Хълк готов да играе срещу Мексико и с болки

Нападателят на Бразилия Хълк изрази готовност да излезе на терена в мача срещу Мексико от втория кръг на груповия етап на Мондиал 2014,...

СТАТИСТИКА

БРАЗИЛИЯ – МЕКСИКО - 0:0

Мач от група "А"

Начало: 22.00 часа

Бразилия: 12. Сезар, 2. Алвеш, 3. Силва, 4. Луис, 6. Марсело, 8. Паулиньо, 9. Фред (68' Жо), 10. Неймар, 11. Оскар (84' Вилиан), 16. Рамиреш (45' Бернард), 17. Густаво

Селекционер: Луис Фелипе Сколари

Рафиня: Неймар не може сам да спечели Световното

Неймар е отличен футболист със страхотни качества и може да изиграе ключова роля за спечелването на световната титла от Бразилия, но за...

Мексико: 13. Очоа, 2. Родригес, 4. Маркес, 6. Ерера (76' Фабиан), 7. Лайюн, 10. Дос Сантос (84' Хименес), 15. Морено, 18. Гуардадо, 19. Пералта (73' Ернандес), 22. Агияр, 23. Васкес

Селекционер: Мигел Ерера

Жълти картони: Рамиреш 45', Агияр 59', Васкес 62', Силва 79'

Червени картони: Няма

Съдия: Джунейт Чакър (Тур.)

Стадион: "Кастеляо», Форталеза

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com