Еквадор извъртя 2:2 на Англия по пътя за Бразилия

10307
Еквадор извъртя 2:2 на Англия по пътя за Бразилия
Снимка: Getty Images / Guliver

Националните отбори на Еквадор и Англия направиха зрелищно реми в контролата помежду си, играна на стадион "Сън Лайф" в Маями Гардънс, САЩ. Двубоят завърши при резултат 2:2. Енер Вaленсия изведе Еквадор напред в резултата в 8-ата минута, на Уейн Рууни и Рики Ламбърт обърнаха нещата в полза на англичаните в 29-ата и 51-ата минута. Аройо в 70-ата минута обаче отново възстанови равенството, което се запази до края на мача.

И двата тима пък завършиха срещата с човек по-малко на терена, като Антонио Валенсия и Рахим Стърлинг получиха червени картони в 79-ата минута. Англия създаде първата опасност в мача, като в 7-ата минута Франк Лампард отправи далечен удар преминал покрай вратата. Само минута по-късно обаче Еквадор откри резултата. Айови центрира чудесно в наказателното поле, където Енер Валенсия с глава простреля Бен Фостър за 1:0. Англия опита да отговори като отново Лампард реши да пробва точността си от дистанция и отново не бе далеч, но топката не попадна в очертанията на вратата. В 29-ата минута все пак "трите лъва" успяха да изравнят. Алекс Окслейд-Чемръблейн центрира за Рики Ламбърт, който стреля с пета в гредата, но при добавката Уейн Рууни не сгреши и направи резултата 1:1. В 34-ата минута отново Рууни можеше да изведе албионците напред засичайки центриране на Люк Шоу, но ударът му мина покрай вратата. Англия стартира втората част вихрено и в 51-ата минута Рос Баркли направи страхотен пробив през защитата на съперника и подаде за Рики Ламбърт, който с прекрасен удар не остави шанс на вратаря за 1:2. Еквадор обаче нямаше намерение да се предава и отново взе инициативата, като в 67-ата минута Антонио Валенсия нацели гредата от чудесна позиция. Все пак в 70-ата минута южноамериканците успяха отново да стигнат до равенството, като резервата Аройо със страхотен шут от около 25 метра заби топката неспасяемо във вратата за крайното 2:2. В заключителните минути пък страстите на терена се нажежиха и двата тима се спречкаха, като Валенсия и Стърлинг бяха изгонени от терена. Този двубой беше последна проверка за Еквадор преди Мондиала, докато Англия има още една контрола срещу Хондурас на 7 юни.

Ходжсън: Започвам да работя за тандема Стъридж - Рууни

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън заяви, че един от приоритетите в работата му е да създаде добро партньорство в атака между Уейн Руу...

ЕКВАДОР - АНГЛИЯ 2:2

1:0 Валенсия (8)

1:1 Рууни (29)

1:2 Ламбърт (51)

Рууни отвратен от британската преса

Нападателят на Англия Уейн Рууни, който е в Португалия, където активно работи по физическата си подготовка след травма в слабините, изр...

2:2 Аройо (70)

ЕКВАДОР: Бангура, Паредес (Ахилер 90), Гуагуа, Ерасо, Айови, А. Валенсия, Нобоа (Мендес 50), Груасо (Сариама 90), Монтеро (Аройо 68), Кайседо (Рохас 46), Е. Валенсия (Ибара 83)

АНГЛИЯ: Фостър, Шоу (Стоунс 74), Джоунс, Смолинг, Милнър, Чембърлейн (Фланаган 63), Лампард, Баркли (Хендерсън 84), Уилшир (Лалана 87), Рууни (Стърлинг 65), Ламбърт (Уелбек 84)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com