Футболната треска удари Германия

19837
Футболната треска удари Германия

Дали заради бурното историческо минало между Германия и Франция или просто заради немската любов към футбола, часове преди мача днес цяла Германия е в абсолютна еуфория. Така, както през 1994 година беше и България - в лудото американско лято, което мнозина от нас още помнят и заради което сърцата ни трепват и не могат да се откажат дори от отвратителното подобие на футбол, практикувано сега в България. А за еуфорията в Германия пред Actualno.com разказват наши сънародници, които в момента се намират във Фрайбург – родния град на германския селекционер Йоаким Льов.

„Няма тераса, къща, ферма или сграда в района, на която да не е окачено немското знаме. Навън се разполагат огромни видеостени, на които да се гледа мачът, а във фоайетата на хотелите специално докарват телевизори с по-големи екрани. Манията е обхванала всички – от бебетата до бабите, от работниците до професорите. Тук всички са обсебени от футбола”, разказаха български учители, които са в Германия на професионално обучение по линия на образователното министерство.   

Льов: Чуждениците във Висшата лига съсипват националния отбор на Англия

Селекционерът на Германия Йоахим Льов е поредният, според когото, най-значимата причина за слабите резултати на английския национален о...

Вчера преподавателите са посетили едно от трите немско-френски училища в страната (в които всички предмети се преподават на двата езика) и споделиха, че вълнението не е подминало и класните стаи. Часът по история например не е бил посветен на някое скучно средновековно събитие, а е представлявал исторически преглед на футболните сблъсъци между Германия и Франция. Учениците е трябвало да вземат участие като всеки от тях даде своята прогноза за спортния сблъсък, който е тази вечер от 19:00 часа българско време.

Немците обаче не просто обичат тази игра. За тях е въпрос на чест да победят своята съседка и те не изпитват никакви съмнения, че това ще се случи. „Всички тук са убедени, че момчетата на Льов ще грабнат купата. С това завърши и урокът по история – преподавателят каза, че уважава всички прогнози, но че все пак Германия ще победи”, споделиха още нашите източници.

Дали Германия ще победи - ако се осланяме на старата поговорка, че във френската армия първото нещо, което научават войниците, е как да казват "предавам се" на немски - сигурно. Но поне досега, на това първенство, Франция изглежда повече отбор, отколкото Германия. Без никакво съмнение обаче това е тестът и за двата отбора - кой може да стане новият световен шампион по футбол.

Автор: Деница Райкова

Германските национали победиха коварен вирус

Футболистите от националния отбор на Германия, които се  разболяха от грип, вече са по-добре и тренират пълноценно преди четвъртфи...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com