Медиите в Бразилия: Срам на срамовете!

13636
Медиите в Бразилия: Срам на срамовете!

Бразилските медии изразиха разочарованието си от тежкото поражение с 1:7 срещу Германия в мач от полуфиналите на световното първенство по футбол. Те определиха загубата като най-срамната страница в историята на местния футбол.

„Исторически срам“ - гласеше заглавието на уебсайта Фола - най-влиятелната спортна медия в Сао Пауло. Бразилия е печелила 5 пъти световната купа, но поражението с 1:7 дори не е най-тежкото в историята на страната на Мондиалите, отбелязва още електронното издание.

Данте: Благодарим на Германия за безплатния урок по футбол

Бранителят на Бразилия Данте бе натоварен с тежката задача да замени наказаният капитан на Селесао Тиаго Силва. Футболистът на Байерн (...

„Бразилия беше срината до основи“ - твърди пък спортният колумнист Жука Кфури. Той добавя, че страната вече е единствената, която е приемала и губила два пъти световната купа на собствена земя. Във Фола имаше и любопитни колажи, като в единия Луиш Фелипе Сколари дава наставления на играчите си. . . със седем пръста.

„Срам на срамовете“ - твърдеше друго заглавие в бразилските медии, което беше препратено към туитовете на президента Дилма Русеф. Преди началото на Мондиала тя твърдеше, че това ще бъде „световното на световните“. О'Глобо, водещата спортна медия в Рио де Жанейро, избра думите на Сколари, за да обясни загубата: "Аз съм виновен".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com