Официално: Мондиалът в Бразилия загуби още една от звездите на световния футбол

10488
Официално: Мондиалът в Бразилия загуби още една от звездите на световния футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

Лошата вест, която държеше в напрежение Германия преди началото на Мондиал 2014 е факт: Марко Ройс няма да пътува за Бразилия.

Снощи халфът на Борусия Дортмунд получи контузия в левия глезен, получавайки частично разкъсване на предна връзка. Официалния сайт на германския футболен съюз излезе с водеща новина, че Ройс ще бъде извън терените между 6 и 7 седмици и ще се лекува в Дортмунд.

Участието на Суарес на Световното остава под въпрос

Селекционерът на националния отбор на Уругвай Оскар Табарес заяви, че лечението на нападателят на отбора Луис Суарес върви по план. Фут...

На негово място селекционерът Йоахим Льов няма да вика офанзивен футболист, а защитника Шкодран Мустафи (Сампдория), който изкара подготовка с Бундестима, но бе зачеркнат в последния момент.

"За Марко и за нас това е изключително жалко. Той се намираше в страхотна форма и остави отлични впечатления по време на лагерите ни, както и в двете проверки с Камерун и Армения. Виждаше се удоволствието от играта, което изпитва. Той имаше централна роля в нашите планове за световния шампионат", каза селекционерът Йоахим Льов.

"За нас не беше важно да заменим Марко Ройс с идентичен футболист, защото имаме доста качество в средата на терена - Лукас Подолски, Андре Шюрле, Марио Гьотце, Томас Мюлер, Месут Йозил, Юлиан Дракслер и Тони Кроос са напълно достатъчни като алтернативи."

Клозе: Това, че играя за Германия е по-важно от рекордите ми

Нападателят на германския национален отбор по футбол Мирослав Клозе заяви, че бил по-радостен от това, че отново играе за „маншаф...

"Затова взехме решение да се подсигурим с още една опция в защита, взимайки Мустафи. Шкодран ни впечатли по време на тренировъчния лагер. Той е здрав и ние му вярваме на 100%", добави Льов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com