Оливер Кан: Трябва да вдигнем Нойер възможно най-бързо

12605
Оливер Кан: Трябва да вдигнем Нойер възможно най-бързо
Снимка: Getty Images/Guliver

Един от най-емблематичните вратари в историята на футбола Оливер Кан смята, че стражът на Бундестима Мануел Нойер се намира в деликатна ситуация.

Нойер контузи рамото си по време на финала за купата на Германия и не е тренирал пълноценно с останалите възпитаници на Йоахим Льов. Според някои специалисти в Германия включването на Нойер в титулярния състав крие големи рискове.

Шаби Алонсо стресна Испания

Испанският национален отбор проведе тренировката си снощи с 22 футболисти, на стадиона на ДС Юнайтед в САЩ. Липсващ от основната група...

"Има краен срок, който Йоахим Льов и целият отбор са си поставили. Скоро Нойер отново трябва да започне да тренира", каза Кан пред sport1.de.

"Първият ни мач наближава и вратар от световна класа като него трябва да тренира в продължение на няколко дни на високо ниво."

"Става трудно за него, той е притиснат. Ако не тренира в близките дни, изобщо не трябва да говорим за включването му в титулярния състав за мача ни с Португалия."

"В момента Мануел е под голям стрес. Не говорим само за стреса преди голям турнир като световното първенство, но и стресът от това дали тялото ти ще ти позволи да играеш."

Уейн Рууни: Скоулс ли? Мнението на външни хора не ме интересува

Един от лидерите в състава на Англия Уейн Рууни отговори остро на последните изказвания на бившия му съотборник в Манчестър Юнайтед Пол...

"Мануел натрупа доста опит през годините, за да се справи, когато е напълно готов за игра. Не мисля, че за вратар от неговия калибър е някакъв проблем това, че пропусна последните два приятелски мача на Германия."

"Що се отнася до Роман Вайденфелер, в негово лице ние имаме човек, на когото можем да разчитаме", добави Оливер Кан, който направи фурор на Мондиал 2002, извеждайки Маншафта до финал.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com