Руни: Страх ме е от Суарес

8005
Руни: Страх ме е от Суарес
Снимка: Getty Images / Guliver

Със сигурност това е един от най-слабите сезони на Уейн Руни в Манчестър Юнайтед, но това явно не попречи на нападателят да подпише нов договор, който увеличи доста неговата заплата.

За това единственото, за което мисли в момента звездата на Манчестър е Световното в Бразилия. В участието си на предишните два Мондиала в ЮАР и Германия, Руни не показа почти нищо. Поради тази причина Уейн няма търпение да се докаже. За негово съжаление Англия е в най-трудната група с Уругвай, Италия и Коста Рика. Първият мач на островитяните е с четирикратния световен първенец Италия. Но той не мисли за това.

Зико: Бразилия не зависи от Неймар, така както Аржентина от Меси

Бившият нападетал на националния отбор по футбол на Бразилия Зико анализира играта и ролята на нападателя на "Барселона" Неймар в съста...

"Първият мач винаги е най-важен. Но за мен Италия не е най-трудния съперник, който ще срещнем. Повече ме е страх от Суарес. Той изигра изключителен сезон и е невероятен играч", обяви Руни.

Нападателят, който има 98 мача и 38 гола за Англия, очаква неговия тим да бъде приятната изненада на турнира в Бразилия.

"Ние можем да бъдем изненадата на турнира. Имаме играчи, които могат да ни заведат далеч и да зарадваме феновете. Вижте Стърлинг, той е феномен. Притежава невероятен талант. Рос Баркли е артист. Стъридж изкара изключителен сезон с Ливърпул. Лалана вече не е момченце и се превърна във важен играч. Отборът ни е чудесен микс от млади играчи и опит. Ходжсън е много уверен, а това е добър сигнал", допълни Руни.

Нападателят говори и за възможността да завърши кариерата си за националния тим без трофей. Англия има една единствена купа - световната през 1966.

Пеле призова фенове и футболисти да загърбят политиката

Кралят на футбола Пеле се обърна към торсидата и я призова да не замесват футболистите и националния отбор в политиката, съобщава OGlob...

"Да представяш страната си е голяма чест. Но да играеш за своята държава 150 пъти и да не спечелиш нищо, означава, че просто не се е получило. Аз съм доволен, защото сега тръгвам без физически проблеми. Двама физиотерапевти ми помагат да отида в Бразилия в оптимална форма. В Бразилия искам да съм на 100%. Освен това атмосферата ми се струва доста по-спокойна, отколкото преди 4 години, когато заминавахме за ЮАР".

"Тогава имахме дълъг лагер в Австрия. Направо смъртоносен. Времето не минаваше. Капело ни забрани много неща. В хотела трябваше да си стоим само в стаята. С Ходжсън има повече спокойствие. Фактът, че всички сме англичани, дори и помощниците му, много помага. Нашият треньор е страхотен", завърши Уейн Руни.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com