Ван Гаал: Ако можех, щях да заменя Силесен с Крул

16071
Ван Гаал: Ако можех, щях да заменя Силесен с Крул

"Холандия изигра чудесен турнир. Никой не си представяше, че можем да стигнем дотук", това бяха първите думи на селекционера на "лалетата" Луис Ван Гаал след поражението от Аржентина.

"Аржентина е отбор от световна класа, с играчи от световна класа и ние загубихме от тях на дузпи, което си е въпрос на късмет. Възможно най-ужасният сценарий е да загубиш с дузпи. Ние бяхме по-добрият отбор или поне равностоен", допълни той.

"Ако можех да заменя Яспер Силесен с Тим Крул, щях да го направя, но вече бях използвал трите си смени. Извади от игра Мартинс Инди защото имаше жълт картон, а много често закъсняваше с действията си. Не исках да предприемам риск и с контузения Де Йонг, а заменилият го Жорди Класи може да играе по-добре в офанзивен план от Найджъл. Замених и Ван Перси защото беше изтощен."

Относно мачът за третото място срещу Бразилия, Ван Гаал каза:
"Този мач е излишен. Повтарям го от 10 години. На всичкото отгоре имаме ден по-малко за подготовка, което не е честно. Най-неприятното е, че може да загубим два пъти поред в турнир, в който се справихме невероятно добре. За какво тези играчи да играят за трето и четвърто място, има една награда и тя е за победителя"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com