Зидан: Франция е длъжна да стигне до финал

9020
Зидан: Франция е длъжна да стигне до финал
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият капитан на Франция Зинедин Зидан заяви, че на световното първенство в Бразилия "петлите" са длъжни да достигнат до финал, за да компенсират разочарованието, което донесоха на феновете на предишния световен шампионат в ЮАР през 2010 г.

Французите са в група "Е", където съперници ще им бъдат Еквадор, Швейцария и Хондурас. На турнира през 2010 г. тимът завърши на последно място в група "А", където бе заедно с Мексико, ЮАР и Уругвай.

Френски национал счупи шиен прешлен и е под въпрос за Мондиала

Вратарят на Марсилия и националния отбор на Франция - Стив Манданда, се контузи в последния мач на тима си от френския шампионат срещу ...

"Франция е длъжна да се представи добре, заяви Зидан, цитиран от "The Times". - В ЮАР те разочароваха всички, но сега изглеждат добре. В квалификационния турнир загубиха само от Испания. Карим Бензема и Франк Рибери са в страхотна форма. Очаквам да си взаимодействат ярко в атака. Падна ни се трудна група - ще се изправим срещу един европейски отбор, който отлично познава нашия стил, и два тима от други континенти", коментира легендата на "петлите".

Запитан кой ще бъде крайният победител на Световното, Зидан прогнозира: "Не знам, но аз чувствам, че в Латинска Америка европейски отбор има сили да спечели трофея. Германия, Испания, Италия, Холандия, Португалия и Франция може да извървят пътя до финал. От всички германците изглеждат най-подготвени", заяви Зидан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com