Google Search вече дава информация за калориите в храната

2460
Google Search вече дава информация за калориите в храната

Има хора, които обичат да броят калориите в храната, която ядат. За всички тях в Google Search сега има опция, която извежда всичко, която бихте искали да знаете за храната, която ядете. В момента можем да намерим подробна информация за хранителната стойност на повече от хиляда вида плодове, зеленчуци, месо и готови ястия. Функцията е достъпна както в настолната, така и в мобилната версия на търсачката, предаде БЛИЦ.

Можем да задаваме въпросите си директно в полето за търсене. Така, например, ако искаме да знаем колко протеини има в един банан, можем да попитаме "How much protein is in a banana?". Можем да разберем и колко калории има в сложни готови ястия като бурито или китайски ориз с пиле и зеленчуци. Освен точен отговор, ще получим и допълнителна хранителна информация за избрания от нас продукт и после ще бъдем пренасочени към други подобни ястия, за да направим сравнение.

Google отрекоха избягването на данъци във Великобритания

Изпълнителният председател на Google Ерик Шмид заяви, че е "озадачен" от продължаващия дебат за данъчните вноски на компанията във ...

Не само ще можем да прочетем, но и да чуем отговора на въпроса си. Това ще стане с помощта на новия интерфейс за въпроси и отговори, който от Google представиха на конференцията Google I/O.

Що се отнася до данните за хранителната стойност на продуктите, те идват от платформата Knowledge Graph, чиято цел е да събира цялата информация от уеб пространството на едно единствено място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com