Саниране с жива зелена растителност

1737
Саниране с жива зелена растителност

Енергоефективността на сградите е само един от начините да се съхрани природата. Пример може да се даде с високата 21 метра, състояща се от 10 000 растения и закрепена с грунд, тежащ 16 тона стена на лондонския хотел Rubens at the Palace. Дизайнерът Гари Грант от компанията Green Roof Consultancy смята, че подобни стени могат да се справят с наводненията в града.

Огромната стена е с площ 350 кв.м. Изграждането й няма само за цел да придаде повече естетика на британската столица. Еколозите се опитват да решат някои проблеми, като например затоплянето и замърсяването на въздуха.

Разработиха метод за генериране на електричество чрез фотосинтеза

Повечето растения получават своята енергия директно от слънцето посредством боихимичен процес, наречен фотосинтеза. Широкоразпростране...

Това е най-голямата вертикална „жива” стена на Острова. Тя помага да се задържи топлината в помещенията през зимата и да е прохладно през горещите летни дни. Всички видове използвани растения са подбирани от Кралското градинарско дружество. Избрани са такива, които цъфтят в различни сезони, за да може стената да е красива целогодишно.

За поливането на 10 000 растения се използва дъждовна вода, която се събира в специален резервоар на покрива на сградата. Обемът му е 10 000 литра. От покрива водата бавно се стича по стената и пониква в корените на растенията, предаде БЛИЦ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com