Съвети от приказката "Малкият принц" се прилагат в съвременния бизнес

5771
Съвети от приказката "Малкият принц" се прилагат в съвременния бизнес
Снимка: iStock

Романът на Антоан дьо Сент-Екзюпери„Малкият принц“ е преведен на повече от 180 различни езика. Въпреки че изглежда като детски роман, той се чете и от деца, и от възрастни, тъй като крие полезни уроци за живота на по-големите. Разказва невинната история на момче, което живее в свят, отделен от реалността, пише БГНЕС. Характерът на детето, заедно с този на лисицата, позволява книгата да съдържа онова философско богатство, което я прави вечен роман, който си заслужава да се прочете. Философията на Малкия принц се основава на приятелство, любов, тъга или богатство. От всички тях, тези седем могат да се прилагат всеки ден в бизнес средата, за да бъдете по-добри в работата си, твърди „Форбс“.

1. „Ходенето по права линия не може да стигне много далеч." Тази фраза споменава значението на допускането на грешки, за да се научите и да поемете по неочаквани пътища без страх от риск. Оставането по един и същ път не винаги ще ви помогне да напреднете, но ще приведе вашите възможности и няма да ви позволи да израствате като професионалист.

Бизнесът вече може да кандидатства за помощ пред НАП

От днес бизнесът, засегнат от ограничителните мерки срещу Covid-19, може да кандидатства пред Националната агенция по приходите за помо...

2. "Хората вече нямат време да научат нищо." Купуват готови неща от търговците, но тъй като няма търговци на приятели, хората вече нямат приятели. Прогресивната промяна в обществото влоши комуникацията и човешките взаимоотношения. Ето защо, в момент, когато технологията надделява и се изпраща текстово съобщение, вместо да отидете и да говорите лично, е много важно да се погрижите за връзката с хората около вас. По този начин общуването с вашите колеги (както вътре, така и извън работната среда) ще благоприятства работната среда и ще ви кара да ставате по-мотивирани всеки ден. Вече няма да имате колеги, а приятели.

3. „Знам планета, на която живее много колоритен човек." Никога не е помирисвал цвете. Никога не е виждал звезда. Никога не е обичал никого. Никога не е правил друго, освен да смята. Той прекарва деня си, мислейки като теб: „Аз съм сериозен човек! Аз съм сериозен човек! ”, което го кара да се надува от гордост. Но това не е човек, а гъба!". С тази фраза Малкият принц призовава към любовта и необходимостта човек да не забравя корените си. Разбира се, работата е важна, тя е съществена част от живота днес, но не може да бъде централната сърцевина на живота, защото в крайна сметка, степента на стрес и обсебване ще бъде такава, че няма да можете да бъдете щастливи и да се радвате на живота.

4. „Всеки трябва да бъде попитан какво е по силите му да направи“. Идея, която илюстрира амбициите на човек да иска да обхване области, за които неговите способности не достигат. Това не е лошо, просто е необходимо да го осъзнаете, за да знаете до какво ниво на търсене можете да достигнете и да не бъдете потопени в ореол от недоволство, когато се опитате да направите нещо и не успеете. Важното е да знаете докъде можете да стигнете, така че докато го правите, да ви е приятно и да не се превръща в главоболие.

5. „Много по-трудно е да осъждаш себе си, отколкото да съдиш другите. Ако успеете да се прецените правилно, вие сте истински мъдрец." Този урок на Малкия принц има определена връзка с предишния и тя е, че когато работите, е важно да познавате себе си, като знаете силните и слабите страни на всяко едно. Това, което добавя тази фраза, е, че не е градивно да се живее с предразсъдъци и критики към другите за това какви са уменията, които имат в работата. Необходимо е да работите и да живеете с уважение към другите, както и към себе си, защото в това, което сте слаби, другият може да блести и обратно.

Отварят още три програми в подкрепа на бизнеса в Бургас, общината помага с документите

Предстои да бъдат отворени още три програми в подкрепа на бизнеса. Едната е насочена към туристическия бранш, а другите две към микро, ...

6. „Нищо във Вселената не остава същото, ако някъде, не се знае къде, агне, което не знаем, е изяло, или не, роза." Всички решения, които вземаме, и действията, които предприемаме, имат последствия в някакво отношение. Не непременно веднага, но трябва да сте наясно, че не само сте на работа, вие сте екип, така че е важно, ако ще вземете решение, което може да повлияе на компанията, да го обмислите добре и дори да чуете други мнения.

7. „Запазете илюзията и невинността въпреки лошите преживявания.“ Много пъти нещата не вървят според очакванията: бизнесът трябваше да се затвори, промоцията, която очаквахме, не беше постигната и т.н. Малкият принц обаче ви предлага да продължите напред, да се поучите от препятствия и лошите преживявания и да не се отказвате, докато не постигнете мечта си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com