4,2 млрд. души все още нямат достъп до интернет

6802
4,2 млрд. души все още нямат достъп до интернет
Снимка: Thinkstock/Guliver

За по-голямата част от света използването на Google и Facebook не е втора природа, пише CNN News.

В момента 4,2 милиарда души – 57% от глобалното население, все още нямат достъп до интернет, сочат данни на Комисията за широколентови комуникации към ООН. Общото увеличение на достъпа до интернет се очаква да падне от 8,6% през 2014 на 8,1% през 2015 година.

Избират между 2 организации за създаването на регистър на домейн на кирилица ".бг"

"Имена бг“ АД и сдружение Български домейн регистър подадоха предложения за създаване и администриране на регистър на домейн на к...

Как е възможно това, когато всеки тийнейджър изпраща текстови съобщения по време на вечеря, а колегите ни комуникират чрез чат приложения, дори когато са в една стая? Приблизително 70 процента от абонаментите за мобилен и кабелен интернет са концентрирани в два региона – азиатско-тихоокеанския и американския.

Въпреки че според доклада 60 процента от хората по света ще бъдат онлайн през 2021 година, разликата между по-богатите и по-бедните нации ще остане голяма, ако не се положат политически усилия. По-слабо развитите държави не възприемат интернет със същия ентусиазъм. Проникването на интернет в общности в езиково разнообразни региони като Африка, Индия и Югоизточна Азия все още е предизвикателство. Повечето от световните езици все още не са представени онлайн.

Интернет служи предимно на тези, които разбират латинските букви от “a до z“ и цифрите от „0 до 9“. Повече от половината уебстраници са на английски език. Европейските езици испански, френски и германски заедно с японския език се използват в по-малко от 5 процента от сайтовете. Много национални езици като суахили и хинди се появяват в под 0.1 процент от уебстраниците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com