Заплатите в производството на автомобилни части ще скочат най-много догодина

4638
Заплатите в производството на автомобилни части ще скочат най-много догодина

Най-големи увеличения на заплатите за 2015 г. са планирани в производството на автомобилни компоненти и енергийния сектор. Това показват данните от проучване, представящо нивата на планираните повишавания на възнагражденията. В изследването за България се включени 80 компании в сферата на услугите и производството – както български, така и международни. 

Средното ниво на увеличение на заплатите за България през 2015 г. е 3,6%. Според резултатите от изследването, не се очаква значително увеличение на заплатите през 2016 г. спрямо 2015 г., с изключение на някои сектори като Производство на автомобилни компоненти, както и Енергийния сектор и горивата.

Младите учени в БАН взимат 440 лв., а професорите - 750 лв.

Със съкращаване на дейности и кадри в Българската академия на науките (БАН) кризата там няма да се реши. Един млад учен в БАН започва с...

Тази година проучването представя промените на заплатите спрямо планираните увеличения в производствения сектор и услугите. Секторът Производство на автомобилни компоненти не само е с най-високи увеличения на заплатите за 2015 г. заедно със сектор Информационни технологии – 4.1%, но и там планират най-голямо увеличение за 2016 г. – 4,8%.

Най-голямо увеличение спрямо планираното през тази година е заложено в сектор Енергиен и горива, където увеличенията за 2015 г. са с 3,1%, а планираното увеличение за 2016 г. е 4,7%.

Интересно е, че според участниците в изследването в сектор Информационни технологии (ИТ) се очаква спад в процентното увеличение на заплатите за 2016 г. През 2015 г. компаниите от технологичния сектор са изплатили 4,1% увеличения, а за 2016 г. са заложили 3,9%.

Къде е България по планирано увеличение на заплатите спрямо другите европейски страни и какъв ръст на заплатите се очаква в другите сектори може да прочетете в Expert.bg.

Гласове в СБУ: Като нищо може да има нови учителски протести, ако няма увеличение на заплатите

Няма да се изненадам от протести, ако учителските заплати не бъдат увеличени. Това каза Бонка Ичкова, председател на Синдиката на бълга...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика