Продуцентът на антиислямския филм не съжалява за нищо

8580
 Продуцентът на антиислямския филм не съжалява за нищо

Мъжът, който твърди, че е продуцент на обиден за исляма филм, предизвикал вълна от протести в редица мюсюлмански страни, заяви, че не съжалява за нищо.

"Не, не съжалявам. Натъжен съм от смъртта на посланика (на САЩ в Либия), но не съжалявам", че заснех филма, заяви мъжът, представящ се като Накула Басли Накула, 55-годишен копт, живеещ в Калифорния. Той даде интервю за американското радио, излъчващо на арабски език, Сава.

Посланик Крис Стивънс и трима други американски служители намериха смъртта си във вторник, когато въоръжени екстремисти нападнаха американското консулство в Бенгази, Източна Либия, по време на протест.

Накула, смятан от американските медии за възможния автор на противоречивия филм, поиска защита от полицията, след като самоличността му беше разкрита от медиите в сряда вечер. "Аз съм в основата на изтичането на 14-минутния откъс от филма, който качих в интернет, и обмислям да пусна целия филм. Никой не е манипулирал филма ми", заяви той по радио Сава.

В отговор на въпрос дали се смята за виновен за антиамериканското насилие, предизвикано от филма, мъжът каза: "Да, чувствам се виновен. Америка не е замесена в този филм и изтърпя последиците от него, въпреки че не беше по никакъв начин свързана с него".

След Египет, Йемен и Либия протести, някои от които кървави, избухнаха в целия Близък Изток и отвъд него, включително в Бангладеш, Судан и Афганистан. "През 1994 г. публикувах книга за исляма, тя оказа влияние върху някои хора, които ме помолиха да направя филм по нея и точно това направих. Имам послание за целия свят, не само за мюсюлманите. Надявам се, че ще видите филма в цялостния му вид преди да го съдите", заяви Накула.

Той се определи като "арабски мислител, който се интересува от мюсюлмански теми".

Редактор: Бойко Пеев

В Централна Франция оскверниха джамия

Неизвестни оскверниха джамия във френския град Лимож, изцапвайки вратите й с екскременти, предаде БГНЕС. "Извършеното е отвратително ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com