Путин: Американците особено агресивно са се намесвали в руските избори през 2012 г.

18843
Путин: Американците особено агресивно са се намесвали в руските избори през 2012 г.
Снимка: Gettyimages

Американците активно са се намесвали в изборите в Русия, като особено агресивни опити бяха направени през 2012 г. Това заявява президентът на Русия Владимир Путин в документалния филм "Интервю с Путин" на американския режисьор Оливър Стоун.

Държавният глава коментира, че САЩ са се месили в руските избори през 2000 г., но през 2012 г. това е било "особено агресивно".

Путин отрича намеса в американските избори и във филма на Оливър Стоун

Русия не се е занимавали с хакерски атаки и не е можела, както не са могли и всички други страни, да повлияе на хода на президентските ...

Путин отказва да даде подробности, като отбелязва, че американските партньори знаят за това - включително тогавашният държавен секретар Джон Кери и бившият президент на САЩ Барак Обама, пише още ТАСС.

На въпрос дали Русия е взела мерки срещу кибератаките по време на изборите, държавният глава отговаря, че не обръща особено внимание, тъй като страната му си има свой собствен дневен ред. Путин отбелязва, че според него много от партньорите на Руската федерация често пъти живеят в свой собствен измислен свят и често не разбират истинските процеси, които протичат в други страни, включително и в Русия.

Actualno.com припомня, че вчера (15.06.2017 г.) в рамките на "Пряката линия", по време на която държавният глава отговаря на въпроси на граждани, той коментира и темата със санкциите от страна на САЩ срещу Русия.

Тогава Путин заяви, че не е изненадан от опитите на Сената на САЩ за затягане на санкциите срещу Москва. „В това няма нищо удивително. Ние знаем, че САЩ отново се появи законопроект за ожесточаване на санкциите. Впрочем, защо? В крайна сметка, нищо не се случва внезапно. В тази връзка защо отново започнаха да говорят за тези санкции? Това, разбира се, свидетелства за продължаващите вътрешнополитически борби в САЩ“, коментира още Путин

Негативни коментари на зрители срещу Путин показаха и другото лице на "Пряката линия"

Руският президент Владимир Путин започна годишното си телевизионно интервю "Пряка линия" с въпроси на граждани с обичайните фанфари, но...

Руският президент подчерта, че глобална конюнктура и понижаването на цените на традиционните суровини, включително петрол и газ, имат по-голямо въздействие върху руската икономика, отколкото санкциите, наложени от Запада във връзка с присъединяването на Кримския полуостров.

А иначе по-рано заради намесата на Москва в президентските избори в САЩ, американският Сенат одобри нови санкции срещу Русия, предаде по-рано Reuters. Разузнавателните агенции в САЩ установиха умишлена намеса на Русия в предизборната президентска кампания и решението за новите санкции бе взето с огромно мнозинство - 97 гласа "за" и само 2 "против". Подкрепилите решението отбелязаха агресивното поведение на Русия в Сирия и Украйна.

Санкциите бяха част от законопроект за санкции срещу Иран, който е на дневен ред в Сената. Мярката стартира процес на преразглеждане от Конгреса на санкционния режим и налага нови санкции на руснаци, заподозрени в нарушаване на човешките права и хакерство.

Камарата на представителите трябва да одобри решението, за да влезе то в сила. Условие е и то да бъде подписано от президента Тръмп. Ако последното не се случи, инициаторите на мярката ще могат да преодолеят президентското вето, но ще трябва да намерят достатъчно подкрепа в Конгреса.

Владимир Путин предложи политическо убежище на Джеймс Коми

Владимир Путин заяви, че Русия е готова да предостави политически убежище на бившия директор на ФБР Джеймс Коми, ако срещу него започне...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com