Путин: Санкциите срещу Русия показват продължаващите борби в САЩ

1581
Путин: Санкциите срещу Русия показват продължаващите борби в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

В рамките на "Пряката линия", по време на която държавният глава на Руската федерация Владимир Путин отговаря на въпроси на граждани, той коментира и темата със санкциите от страна на САЩ срещу Русия. Путин заяви, че не е изненадан от опитите на Сената на САЩ за затягане на санкциите срещу Москва.

„В това няма нищо удивително. Ние знаем, че САЩ отново се появи законопроект за ожесточаване на санкциите. Впрочем, защо? В крайна сметка, нищо не се случва внезапно. В тази връзка защо отново започнаха да говорят за тези санкции? Това, разбира се, свидетелства за продължаващите вътрешнополитически борби в САЩ“, коментира Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент подчерта, че глобална конюнктура и понижаването на цените на традиционните суровини, включително петрол и газ, имат по-голямо въздействие върху руската икономика, отколкото санкциите, наложени от Запада във връзка с присъединяването на Кримския полуостров.

Путин: Малко държави имат истински суверенитет

Малко са страните в света, които не само имат, но също така се ползват от своя суверенитет, и Русия е една от тях. Това заяви руският п...

Actualno.com припомня, че заради намесата на Москва в президентските избори в САЩ, американският Сенат одобри нови санкции срещу Русия, предаде по-рано Reuters.

Разузнавателните агенции в САЩ установиха умишлена намеса на Русия в предизборната президентска кампания и решението за новите санкции бе взето с огромно мнозинство - 97 гласа "за" и само 2 "против".

Подкрепилите решението отбелязаха агресивното поведение на Русия в Сирия и Украйна. Санкциите бяха част от законопроект за санкции срещу Иран, който е на дневен ред в Сената. Мярката стартира процес на преразглеждане от Конгреса на санкционния режим и налага нови санкции на руснаци, заподозрени в нарушаване на човешките права и хакерство.

Камарата на представителите трябва да одобри решението, за да влезе то в сила. Условие е и то да бъде подписано от президента Тръмп. Ако последното не се случи, инициаторите на мярката ще могат да преодолеят президентското вето, но ще трябва да намерят достатъчно подкрепа в Конгреса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com