Терористи предлагат помощ на САЩ

6040
Терористи предлагат помощ на САЩ

Основателят на базираната в Пакистан ислямистка групировка „Лакшар е Таиба”, която е в списъка на терористичните организации, Хафиз Мохамед Саид е предложил помощ на пострадалите от урагана „Санди” в САЩ, съобщава АФП.

"Джамат уд Дауа е готова да предостави доброволци, лекари, храни, лекарства и други стоки от първа необходимост, ако правителството на САЩ разреши. Америка може да има мнение за нас, може да обяви награди за нашите глави, но като следовници на Пророка Мохамед ние смятаме за наш мюсюлмански дълг да помогнем на американците, пострадали от катастрофата”, заявява лидерът на групата.

МВнР: Въздържайте се от пътувания до Източното крайбрежие на САЩ

Въздържайте се от пътувания до Източното крайбрежие на САЩ, което е най-силно засегнато от разрастването на урагана "Санди", препоръч...

Правителството на САЩ е обявило награда от 10 милиона долара за информация, която да доведе до ареста на Хафиз Мохамед Саид.

Междувременно основната електрическа компания в Ню Джърси взе решение да спре работата на атомна електроцентрала, след като мегабурята „Санди” направи неизползваеми повечето от водните й помпи.

Ръчно е била спряна централата в Салем на река Делауеър. От компанията-оператор съобщиха, че не е имало проблеми със спирането и атомната електроцентрала е в стабилно състояние.

Редактор: Ивайло Кючуков

Бедствено положение в САЩ: Огън и вода вещаят цяла седмица на тъмнина (Видео)

Силата на "Санди" отславна и той вече не е ураган, а тропически циклон. Въпреки това обаче стихията не проявява милост и продължава смъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com