Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън пусна снаряди и бронирана техника за Израел

15 май 2024, 06:10 часа • 1993 прочитания

Държавният департамент на САЩ е придвижил пакет от оръжейни помощи за Израел на стойност 1 млрд. долара към разглеждане в Конгреса, съобщиха БГНЕС.

Още: ООН иска да разследват атаката срещу служителя й в Рафах (ВИДЕО)

Пакетът военна помощ за Израел

Последният пакет от оръжия включва танкови снаряди, минохвъргачки и бронирани тактически автомобили, заяви един от служителите пред АФП.

Председателите и ресорните членове на комисиите по външни отношения на Сената и по външни работи на Камарата на представителите разглеждат големите чуждестранни оръжейни сделки.

Миналата седмица президентът Джо Байдън заяви, че е отложил доставката на 907-килограмови бомби и 1700 500-килограмови бомби за Израел поради опасения, че те могат да бъдат използвани за голяма инвазия в Рафах, град в южната част на Газа.

Байдън призова израелския министър-председател Бенямин Нетаняху да не нахлува в Рафах без предпазни мерки за цивилното население, седем месеца след началото на войната, която опустоши Газа.

Подкрепата на Байдън за Израел във войната му срещу Хамас се превърна в политическа отговорност за президента, особено сред младите демократи, докато той се бори за преизбиране тази година.

Още: "Хизбула" предупреждава израелците, че няма да се върнат по домовете си

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес