10 трика за по-лесно приемане на дневната доза вода

7476
10 трика за по-лесно приемане на дневната доза вода
Снимка: iStock/Guliver

Знаете, че за да функционира тялото ви както трябва, е нужно да приемате достатъчно голямо количество вода, нали? Общоприето е, че за да се чувствате добре и да бъдете здрави, трябва да приемате поне по 1,5л вода дневно. За някои хора обаче не е чак толкова лесно да пият достатъчно вода и поради тази причина ние сме подбрали няколко трика, които може би ще ви помогнат да изпивате нужното количество вода на ден. Ето ги и тях:

1. Овкусете водата си - какво по-хубаво от вода с вкус. Добавете любимите си билки, плодове и зеленчуци и ги оставете да се накиснат във водата за една нощ. Най-подходящи за добавяне за ментата и лимонът. Също така те имат силата да забързат метаболизма ви.

6 ситуации, в които е вредно да пиете вода

Винаги сме знаели, че водата е от изключително значение за правилното функциониране на тялото ни, но се оказва, че не всяко време е уда...

2. Използвайте приложения - вече има приложения, които ви напомнят да пиете вода по-често. Просто оставете едно шише вода до себе си и само чакайте приложението да ви напомни. Можете да направите същото, използвайки аларми, настроени да звънят през определен период от време.

3. Купете си 2 литра вода в началото на деня - преди работа минете през магазина и си купете две бутилки вода. Поставете си за цел да изпиете първото шише до обяд, а второто до края на деня. По този начин ще следите колко вода консумирате.

4. Използвайте сламка - може би звучи много странно, но е доказано, че човек пие повече вода, използвайки сламка. Можете да си купите една и ще изпиете нужното количество вода неусетно.

5. Заменете газираните напитки с вода - можете да ги замените и с плодови сокове, но за никой не е тайна, че ще е много по-полезно да пиете вода вместо каквито и да бил други напитки. Ако спрете газираното значително ще намалите приема на захар, което би ви било от полза, ако спазвате диета. Така не само ще се отървете от излишните килограми, но и ще дадете на тялото си нужното количество вода.

12 обезпокоителни признака, че не пиете достатъчно вода

Водата дават живот и здраве на тялото, но често подценяваме това. Недостатъчният прием на вода има най-различни лоши последици, които с...

6. Започнете да се храните с продукти с високо съдържание на вода - започнете по-често да се храните с храни като краставици, диня и т.н. Ако включите такива храни в ежедневното си хранене, ще свалите ненужните килограми много по-бързо.

7. Пийте по една чаша вода с всяка чаша алкохол - ако искате да избегнете дехидратацията и махмурлука на следващия ден, пийте по една чаша вода заедно с всяка чаша алкохол, която изпивате. Така ще поддържате нивата на течности в организма си.

8. Вземете си вода, когато пътувате - ако прекарвате много време в пътуване си вземете една бутилка вода, за да не чувствате жажда по време на пътя. Поставете я до вас и така възможността да пиете вода по-често ще се увеличи.

9. Купете си бутилка с воден филър - по този начин няма да се налага постоянно да купувате вода от магазина. Ще можете да пречиствате водата си чрез тази бутилка и постоянно ще имате приятна на вкус и чиста вода, без да се налага да давате пари за нея.

Кога и как трябва да пием водата

Кога и как трябва да пием вода, за да направим организма си по-здрав и силен? Вероятно малцина са си задавали този въпрос, тъй като по ...

10. Постоянно дръжте вода близо до себе си - колкото по-често бутилката с вода попада в полезрението ви, толкова по-често ще пиете вода. Сложете я на бюрото си, в чантата си или до леглото си, за да я виждате и да се сещате, че трябва да пиете повече вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com