7 неща, които се случват с тялото ви, когато всеки ден ядете джинджифил

8256
7 неща, които се случват с тялото ви, когато всеки ден ядете джинджифил
Снимка: iStock/Guliver

Напоследък диетолозите все по-често говорят за ползите от джинджифила.  Този лечебен корен е известен не само със специфичния си вкус, но и с множеството полезни свойства, които притежава. Той съдейства за намаляване на риска от развитие на рак, за укрепване на имунитета и за нормализиране на храносмилането. Но по интересното е какво се случва с тялото ни, когато консумираме редовно джинджифил.

1. Намалява рискът от развитие на рак

Проучванията показват, че джинджифилът може да помогне за намаляване на вероятността от развитието на рак. Това се дължи на веществото гингерол в него, което е отговорно за острия му вкус.

2. Подобрява се дейността на храносмилателната система

Джинджифилът помага за подобряване на храносмилането и намаляване на чревните възпаления. Освен това консумацията му води до облекчаване на гаденето и свързания с него дискомфорт.

3. Намалява болката и възпалението в тялото

Според проучването хората, които консумират 2 грама джинджифил в продължение на 11 дни, съобщават, че болката в мускулите и ставите им значително намалява. Това се дължи на богатия състав на джинджифила, който позволява подправката да се използва като естествен аналгетик.

4. Намаляват нивата на кръвната захар

8 научни факта за джинджифила

В източната медицина джинджифилът се приема за тонизиращо, антипиретично и прочистващо средство. То всъщност е корен на тревисто многог...

В проучване от 2015 г., в което участват 41 души с диабет тип 2, е установено намаляване на кръвната им захар с 12% след консумация на 2 грама джинджифил на гладно всеки ден. Въпреки тези резултати е необходимо учените да направят по- задълбочени изследвания, за да докажат, че джинджифилът е ефективен в борбата с диабета.

Предварителните резултати предполагат благоприятно въздействие на подправката върху кръвната захар. Науката се надява, че по-нататъшните изследвания ще помогнат да се установи как точно джинджифилът помага в борбата с диабета.

5. Намалява болковият синдром по време на менструация

Дисменореята или менструалната болка е симптом, който не е лесен за управление. Проучване, в което са участвали 150 жени, консумиращи ежедневно само един грам джинджифил, доказва още една полза от подправката. Всички участвали жени съобщават, че изпитват значително по-малко болка по време на менструация.

6. Намалява рискът от Алцхаймер

Отвара с джинджифил топи скоростно мазнините!

Едва ли има жена, която поне веднъж в живота си да не е водила яростна битка с наднорменото тегло. Да, всяка го е правила, но не всяка ...

Едно от най-страшните заболявания, с които можем да се сблъскаме днес, е болестта на Алцхаймер и за съжаление все още няма лечение за нея. Смята се, че хроничното възпаление и стресът са причинителите на това заболяване, но някои проучвания с животни показват, че джинджифилът може значително да забави тези процеси.

7. По-бързо отслабване

Редовната консумация на джинджифил може да помогне за загуба на тегло, тъй като този корен стимулира метаболизма. Специфичният вкус на тази подправка помага в борбата с повишения апетит.

Но все пак да не забравяме, че джинджифилът, както всеки продукт, има своите противопоказания.

Той е противопоказен за тези, които страдат от гастрит, язва на стомаха, заболявания на стомашно-чревния тракт, черния дроб и сърдечно-съдовата система. Освен това не се препоръчва да се консумира джинджифил в края на бременността и по време на кърмене. Не забравяйте да се консултирате със специалист, ако принадлежите към една или повече от рисковите групи, изброени по-горе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отслабване с банани - ето как е правилно да се прави банановата диета

Лекар: При тези заболявания НЕ трябва да се пости

Хората с тази кръвна група НЕ трябва да ядат месо

Билката, която пречиства черния дроб и укрепва костите

Ябълков оцет - кога и как е правилно да се пие

Киста на млечните жлези: Причини, симптоми и лечение

Какви са признаците за липса на витамини в организма ни?

Нов кръвен тест показва изключително висока точност при откриване на рак на дебелото черво

Ето колко часа седене може да повиши риска от ранна смърт

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за отслабване и забавяне на стареенето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com