Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Листата и цветовете на този плод са полезни за простатата - берете ги през пролетта

24 април 2024, 06:33 часа

Овощните дървета цъфтят и се появяват млади листа през пролетта. Руската билкарка Наталия Земная препоръчва през този сезон да се берат листа и цветове на крушата, тъй като те са изключително полезни за простата.

Лек за простата - листа и цветове на круша 

"Листата и цветовете са добри за лечение на простата. Може би нито едно растение няма толкова мощен превантивен ефект срещу простатит", казва Земная.

"И ако вече съществува такъв лек, тогава крушата ще излекува възпалителния процес и ще предотврати развитието на аденом. Така действа гликозидът арбутин, съдържащ се в листата и дори в плодовете на северните сортове круши. Има дезинфекциращи, диуретични и противовъзпалителни свойства, които позволяват лечение на възпалителни състояния в цялата пикочно-полова система. За да приготвите лекарство за простатит, вземете 1 част цветя и 2 части листа, измийте, стрийте с нож или в хаванче. Изсипете 1 супена лъжица суровина в чаша вряща вода за 30 минути, филтрирайте и пийте чаша инфузия на ден в 2-4 приема", съветва билкарят.

Прополисът пази от рак на простатата

Цветовете и особено листата, събрани през май, помагат за лечение на катаракта, остеохондроза, както и за бъбреците, пикочния мехур и премахват солите.

„Пълна колекция за лечение на катаракта: крушови листа и цветя. Всичко това трябва да бъде старателно стрито: колкото по-фино е, толкова по-добре билката освобождава лечебната си сила. Разбира се, възможно е да се лекуват възпалени очи, катаракта и остеохондроза, като се използват изсушени цветове и листа от круша. Но е препоръчително да се използват пресни, защото пресните суровини почти винаги са по-добри от сухите. Но от пролетта трябва да се подготви суровината за зимата. Някога предците ни са събирали листата главно от диви дръвчета, растящи в полета и гори - това се прави от май до юли. Но ако не сте се запасили с крушови листа и цветя, не се притеснявайте: крушите винаги лекуват", казва билкарят.

"Чаят от крушови цветя, листа и клонки също е много вкусен, има невероятно красив рубинен цвят, така че лечението с него е удоволствие! Ако нямате круша, още по-добре е отидете в гората и намерете диво дръвче, неговите плодове са много лековити", добавя специалистът.

Вреден ли е чесънът за простатата?

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самолечение! Преди прием на билки задължително се консултирайте с лекар!

 

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес