НА ЖИВОВойната в Украйна

Финландски магазин за авточасти отказа да продава на руснаци

1976

Магазинът за авточасти Auto-Suni, който се намира в град Лапеенранта в Южна Финландия, отказва да търгува с руски клиенти. Според местното издание Kauppalehti, цитирайки директора на магазина за поддръжка Анти Миакитало, финландците се страхуват да не нарушат режима на санкции.

Факт е, че някои руски купувачи поръчват големи количества части, което води до подозрение, че след това тези части ще отидат в Руската федерация - заобикаляйки санкциите. Това беше потвърдено и от Миакитало, според когото през тази година покупателното поведение на руснаците се е променило значително.

След налагането на санкции от Запада руските граждани започнаха да поръчват големи количества части от Auto-Suni, като понякога поръчките идват в десетки бройки, понякога стотици. Миакитало е категоричен, че продажбата на авточасти с цел по-нататъшната им препродажба противоречи на договора. Тоест магазинът може да продава само части на частни купувачи и сервизи за ползване.

„Сега има малко такива клиенти от Русия, повечето искат да правят големи покупки. Руснаците обаче са малцинство сред клиентите на магазина и няма да загубим от отказа да им продаваме стока“, добави Миакитало,

Продуктите на Auto-Suni се доставят от европейски фирми, които прекъснаха отношенията си с Русия след налагането на санкциите.

АвтоВАЗ започна да продава китайски коли

Проблемите с производство на собствени модели, причинени от оттеглянето на Renault, принуди най-голямата руска автомобилна компания Авт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

В Англия продават последната...
Airbus ще помага Renault в разработката...
Шофьор на Porsche Cayenne спести...
Опасно ли е да се кара с пълен догоре...
Ferrari спря да приема поръчки...
Как трябва да бъдете облечени,...
BMW: Пазете си старите коли, вместо...
Японските производители вдигат...
Иран обеща на Русия автомобили...
Fiat връща един най-противоречивите...
Пикапът на Tesla събра 1,5 милион...
Какво трябва да направи шофьорът...

Последни новини