АвтоВАЗ започна да продава китайски коли

4034
АвтоВАЗ започна да продава китайски коли
Снимка: АвтоВАЗ

Проблемите с производство на собствени модели, причинени от оттеглянето на Renault, принуди най-голямата руска автомобилна компания АвтоВАЗ да разреши на дилърите си да продават чужди марки в шоурумите. Така в някои от търговските представителства на компанията заедно с Лади се продават и модели на китайската марка Dongfeng.

От ръководството на АвтоВАЗ обясниха, че по времето, когато гамата на Lada е била пълна, на дилърите е било забранено да излагат и продават автомобили от други компании в шоурумите, но сега ситуацията се е променила.

Lada загатна каква ще бъде новата Niva

Руският производител АвтоВАЗ разкри външния вид и подробности за наследника на оригиналния всъдеход Niva. Той ще се появи през 2024 год...

„За известен период от време ще влезем в положението на дилърите и ще им позволим да комбинират продажбите на различни марки. Те обаче трябва да изпълнява едно важно условие – това да не е в ущърб на марката Lada и да става с пълно съответствие с нашите технологични стандарти “, обясниха от руската компания.

Според наблюдатели, автомобилната индустрия в Русия на практика е мъртва. Производството на нови автомобили в страната е намаляло с 85% след изтеглянето на всички западни, японски и корейски производители. Съответно, продажбите също падат, а по-голяма част от дилърите вече фалират.

В тези условия потребителите са принудени да се обръщат към китайски модели. Същото се отнася и за търговците, които няма какво да продават. Един от най-големите дилъри в Русия – компанията TTC, която представляваше Skoda, Volkswagen, Audi и още няколко марки, сред които беше и Renault, например, също се ориентира към коли от Китай.

При новите условия се е променила и работата на самите дилъри. Те вече нямат традиционния годишен или месечен план за продажби, но не получават и бонуси. Това ги кара да слагат баснословни цени на предлаганите автомобили, като модели на Lada се продават за близо 50 000 долара, след като преди нахлуването на руските войски в Украйна същият модел струваше около 10 000 долара.

Поскъпването на тока поставя електромобилите под заплаха

Заради войната в Украйна газта в Европа поскъпва, а това води и до увеличение на цените на електроенергията. Те може да се окажат огром...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com