НА ЖИВОВойната в Украйна

Япония забрани износа на над 400 стоки за Русия

1344

В Япония влязоха в сила санкциите, наложени във връзка с одобреното на 26 септември правителствено решение за налагане на забрана за износ на стоки, свързани с производството на химическо оръжие в Руската федерация.

Списъкът със стоки включва 73 вида химикали, включително хлор, метанол, ацетон, етилен и натриев хипохлорит. Освен това е забранен износът на 16 вида химическо оборудване, като центрофуги, топлообменници и кондензатори.

Списъкът на забранения износ включва повече от 400 артикула, сред които полупроводници, оборудване за морска и авиационна сигурност, телекомуникационно оборудване, комуникационно оборудване, военни продукти, включително оръжия, софтуер, оборудване за петролни рафинерии, камиони, самосвали, булдозери, железопътни локомотиви, машини за обработка и друго електрическо оборудване, използвано в промишлеността. Има забрана за доставка на луксозни стоки за Русия, включително автомобили на стойност над 6 милиона йени (около 49 000 долара), както и забрана за внос на злато от Русия.

Японските власти вече одобриха няколко пакета от ограничителни мерки срещу Русия заради войната в Украйна. Индивидуални санкции бяха наложени на общо над 700 души от Русия, Беларус, Донецката и Луганската народна република, както и на над 200 руски и беларуски компании и организации. Освен това Япония замрази активите на Otkritie Bank, Novikombank, Sovcombank, VTB, Rossiya Bank, Promsvyazbank, VEB.RF, Sberbank и Alfa Bank, както и на около 40 руски организации и компании.

ОЩЕ: Япония обяви руски консул за персона нон грата

ЕС официално прие новите санкции срещу Русия, вижте пълния осми пакет

Европейският съвет подписа официален документ, с който се прилага осми пакет от санкции срещу Русия заради „ескалиращата военна а...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Азия

Китай ще си сътрудничи в енергетиката...
Узбекистан отказа на Путин: Никога...
Иранският режим извърши първа...
Сестрата на иранския върховен...
Земетресение 5,8 по Рихтер разтърсва...
Най-страшният руски самолет...
Китайският президент Си Дзинпин...
Талибаните извършиха първа публична...
В Китай създадоха палто, което...
Броят на смъртните присъди срещу...
Китай разхлабва ковид ограниченията...
Ердоган: Турция продължава успешното...

Последни новини