Как да почистите плочките в банята и да върнете първоначалния блясък?

7476
Как да почистите плочките в банята и да върнете първоначалния блясък?
Снимка: manbob86/Pixabay

Когато миете плочки, може да забележите, че не всички петна могат да бъдат почистени. Замърсяването има различен характер. Това затруднява премахването им.

Белезникаво или сивкаво покритие е варовито образувание. Появява се върху повърхностите на банята в резултат на пръскането с вода. Съдържа соли и други примеси, които след изсъхване се превръщат в петна.

Гъбичната плака, мухълът бързо се развиват във влажна и топла среда, където се образува конденз. Можете да ги познаете по черни и тъмносиви мокри петна. Те могат да се появят във всяка зона на банята. Мокрите набези се поддават по-добре на почистване, със сухите ще трябва да се работи. Те сякаш се впиват в повърхността на плочката и фугиращата смес. Невъзможно е да оставите гъбичките по стените, спорите представляват опасност за човешкото здраве.

Жълтеникавите слоеве не се натрупват за един ден. Причини: химически остатъци, никотин (цигарени сажди), натрупан прах. Този тип замърсители се отстраняват трудно.

Как лесно и бързо да почистим банята с някои кулинарни съставки?

Петната, образувани след ремонт (уплътнител, полиуретанова пяна, лепило и др.), се характеризират с устойчивост на миещи разтвори. Можете да се отървете от тях, като обработите повърхността с агресивен състав.

От всички видове замърсяване е най-лесно да премахнете петна, които са се появили в резултат на нарушаване на условията на задържане. Гъбичните отлагания изискват много сила и използването на противогъбични съединения.

За да може повърхността на плочката винаги да има красив външен вид, трябва да използвате няколко прости съвета за почистване и грижа за нея:

- На първо място, когато почиствате плочки, в никакъв случай не трябва да използвате твърди четки и груби гъби, защото това може да повреди повърхността на плочката.

- За да предотвратите появата на стари и трудни петна, след всяко използване на банята се старайте леко да избърсвате повърхността с влажна памучна кърпа.

- За да почистите повърхността на плочката, използвайте специални стъргалки, които не увреждат покритието на плочката, но в същото време ефективно да премахват плаката и мръсотията.

6 лесни хитринки за ИДЕАЛНО и лесно ПОЧИСТВАНЕ на всяка баня

Как да измиете плочките в банята от плака?

1. За почистване на плочки за баня използвайте 50 мл водороден прекис, 1 ч.л. препарат за съдове и 100гр. газирани напитки. Нанесете продукта върху мръсотията, разтрийте с гъба.

2. Плаката върху плочката се измива с белина. Хлорът се разрежда с вода, разтворът се излива в спрей бутилка. Напръскайте плочките със спрей, оставете за 5 минути, измийте повърхностите с четка. Изплакнете плочките с вода.

3. Лимонената киселина се използва за почистване на варовик. Как да почистите плочки: разредете пакетче в 200 ml вода, напръскайте върху замърсените места, оставете за един час. Изтъркайте петна с твърдата страна на гъбата. Почистването завършва с измиване.

4. Отлично средство за почистване на плочки е амоняк 10%, разтвор на амоняк се нанася върху замърсени зони. Оставете за 10 минути, изплакнете с вода. Отстранете останалия амоняк със сапунена вода.

5. Почистващият ефект ще се увеличи, ако използвате сода за хляб със сапун за пране за почистване на керамични плочки. Сапунът се разтрива, разрежда се с вода, излива се натриев бикарбонат. Хомогенна гъста маса се нанася върху проблемните зони. Почистете след 30 минути с твърда кърпа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com