Как да защитим трайно и ефикасно колата от ръжда

7149
Как да защитим трайно и ефикасно колата от ръжда
Снимка: CAR

Един от най-важните въпроси за шофьорите е защитата на автомобила от ръжда. Има начини за трайно и ефикасно закрепване на тялото, дъното и другите части на превозното средство, за да се удължи значително експлоатационният му живот. И това е особено важно, преди да е дошла зимата.

Автомобилните производители обръщат голямо внимание на въздействието на външната среда върху металните елементи на купето. Повечето собственици на автомобили, от своя страна, искат колата им да издържи възможно най-дълго. Още повече, че не всеки може да си купи ново превозно средство и затова старото трябва да се поддържа в добро състояние.

Кои ремонти по колата може да направите сами

Собственикът на автомобил може да извършва някои работи по поддръжката и ремонта на колата си, ако притежава необходимите умения, обясн...

Поради тази причина и за да предотвратят преждевременното ръждясване на автомобила си, шофьорите мислят как най-добре да защитят купето, шасито и други части от корозия. Тук става дума за изключително негативното въздействие на пътните реагенти върху дъното, боята, долните части на крилата и праговете. Наложително е да се извърши обработка на слабо защитени елементи на тялото.

Трябва да се има предвид, че специалните антикорозионни съединения могат да предпазят автомобила от агресивните ефекти на химикалите и лошото време. В някои случаи корозията прониква дълбоко в сегментите на металното тяло, поради тази причина е изключително важно да се третират ниши и скрити кухини. Той ще подобри антикорозионния компонент чрез прилагане на необходимото количество защитен агент.

Не трябва да се забравя и обработката на капака на багажника, множеството фуги на каросерията и пантите на вратите. Същото важи и за праговете и долните сегменти на крилото. Препоръчително е да се използват специални препарати, предлагани в специализирани магазини, тъй като дебел слой от тях ще защити долните части на тялото. Дъното също е включено в списъка с важни елементи на автомобила, то е изложено на въздействия от външната среда.

Антикорозионната обработка на автомобила има положителен ефект върху експлоатационния му живот. Част от нея може да се извършва самостоятелно от собственика, като именно сега е моментът да се направи. Защото, добре известно е, че именно зимата нанася най-сериозни поражения върху едно превозно средство.

От ръждата по тавите няма да остане и следа, ако направите това

Повечето домакини изхвърлят тавите за печене, върху които има ръжда. Но на малцина е известен един трик, с чиято помощ този проблем мож...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com