Правите голяма ГРЕШКА, ако носите чехлите си по цял ден, докато сте вкъщи

13600
Правите голяма ГРЕШКА, ако носите чехлите си по цял ден, докато сте вкъщи
Снимка: iStock/Guliver

Не се притеснявайте, няма да ви кажем, че никога повече не трябва да носите чехлите си. Особено не при сегашните температури. Когато се приберете у дома след дълъг ден на дейности, няма нищо по-добро от това да си обуете чехлите и да дадете почивка на краката си. Но може да не искате да носите чехлите си през цялото време. Терапевт за подравняване на позата обяснява защо.

Поза

Според терапевта за подравняване на позата Елинор Бърт понякога е по-добре да оставите чехлите и да ходите боси. Тъй като носите чехли всеки път, когато влизате в къщата, това може да има отрицателен ефект върху стойката ви. Тя каза на Metro UK: „Въпреки че чехлите със сигурност ще ви създадат по-малко проблеми от ограничаващите, поддържащи обувки и обувки с ток, които повечето хора носят през повечето време (по-голямата част от „нормалните“ улични обувки и кецове са и трите от тези неща), чехлите все още играят роля в изключването на мускулите и проприорецепторите на краката. Това допринася за по-мързеливи и по-малко балансирани крака.“ Това означава, че основата на тялото ви е основно изключена и това влияе върху движението на останалата част от тялото ви. И това може да повлияе негативно на стойката и тялото ви.

Кардиолог: Усетите ли това по тялото си - имате миокардит

Поддържа

Бърт казва, че се фокусираме твърде много върху поддръжката. Тя обяснява: „Всички сме много индоктринирани в реториката, че краката ни „има нужда от опора“ и „има нужда от защита“, но всъщност като поддържаме и защитаваме краката си, създаваме изключително слаби, сковани крака, които не се движат, както са проектирани до…Това наистина има значително въздействие, което не бива да се присмива.“ Ето защо терапевтът за изравняване на позата препоръчва да прекарваме повече време в ходене боси. Особено когато сте сами вкъщи и никой няма да ви съди за това. „Това, че сте боси, позволява на краката ви действително да работят … да усещат земята под тях, да четат температурата и най-важното, ДВИЖЕТЕ се“, каза Бърт.

Бърт признава, че ходенето бос може да не е единственото нещо, от което се нуждаете, за да разрешите проблемите си със стойката. Ако просто се разхождате боси, без да правите правилни упражнения, това наистина няма да направи много за тялото ви. Така че станете, разходете се за минута или пет. И ако сте вътре в къщата; събуй тези чехли и раздвижи краката си!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com