Защо ръцете ни треперят от щастие и при нещастие

9027
Защо ръцете ни треперят от щастие и при нещастие
Снимка: Jackson David / Pixabay

Какво кара ръцете да треперят?

Ако имате вегетативно-съдова дистония, невроза от всякаква форма или чести, хронични стресове, трябва да знаете: централната ви нервна система само се преструва, че „дреме“. Всъщност в нея продължават да протичат различни процеси, които контролират вашите органи и системи. И, ако не сте истерични, това изобщо не означава, че няма адреналин в кръвта ви!

6 състояния на ръцете, които подсказват за здравословен проблем

Състоянието на ръцете издава нашата възраст, физическото състояние на кожата и може да бъде сигнална лампа, когато става въпрос за здра...

Когато ръцете на човек треперят от вълнение, е ясно. Природата е надарила много живи същества с такъв трепет, който се проявява в ситуация на страх. Например котките в опасна ситуация започват да клатят опашката си - и това е нормална проява на страх. За да избягате или оцелеете, имате нужда от колкото е възможно повече енергия и тялото я произвежда самостоятелно: освобождава се адреналин, сърдечната честота се ускорява, кръвното налягане се повишава и мускулите започват да треперят от бдителност - сякаш самото тяло казва: бори се или бягай! Някои хора имат треперещи ръце, а други – колене, челюсти, пръсти, коремни мускули.

Организмите имат различни реакции и някой, дори в смъртна опасност, може изобщо да не се разклати. А някои организми са толкова чувствителни, че дори малка доза адреналин, кара ръцете им да треперят. И човекът се чуди: откъде? И така, невротици, хипохондрици, има редовно "доставяне" на хормона на стреса в кръвта. И все пак, след насилствени и пристъпи на страх, вече се изгражда навик към хормона. Тялото не винаги се съобразява с нашите навици и реагира на адреналина по същия начин, както сърцето на човек с дистония може да реагира на промяна на времето- магнитна буря.

Ако ръцете ви треперят от нерви и лекарите казват, че всички органи (и особено мозъка, щитовидната жлеза и черния дроб с бъбреците) са здрави, трябва да погледнете по-отблизо психологическото си състояние. Какви са причините?

Постоянно сдържане на емоциите

Всеки стрес може да стане причина за отделянето на адреналин и готовност на тялото за битка.

Ако ръцете ви треперят, ВЕДНАГА разберете какво може да означава това

Треперенето на ръцете е доста неприятно явление, което бива причинено от спонтанна мускулна релаксация и свиване на мускулни групи. Тов...

Тялото има своя естествена програма. И ако умът ви разбира, че няма нужда да бягате, нито пък да се тревожите, тогава не можете да обясните това на тялото си. Цялата енергия, която тялото мигновено е подготвило за потенциално опасна ситуация, е потисната от вас - в някои ситуации е просто неподходящо да треперите или да показвате страх / гняв. В резултат на това вътрешното напрежение нараства и по-късно избухва под формата на тремор. Често това са ръцете. Между другото, колкото повече човек се опитва да бъде сдържан в живота, толкова по-често ръцете му треперят и в привидно пълно спокойствие.

Последиците от възпитанието

Понякога детето с неудържима енергия - родителите го принуждават да стане тихо, сериозно, послушно. За това често се прилагат различни наказания. В резултат на това цялата енергия остава вътре, а в зряла възраст избухва под формата на телесни проблеми, например треперене на ръцете. Същият проблем важи и за онези хора, които се опитват да обуздаят собствения си темперамент, да станат по-сериозни.

Твърде много кафе

Кафето е мощен стимулант. Понякога дори твърде мощно, за да могат ръцете да останат спокойни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Древни турски гадания, които ще ви предскажат съдбата ви

4 признака на дъщеря, която никога не е била обичана от родителите си

7 ефективни стратегии за договаряне на по-висока заплата

12 здравословни закуски, които ще ви направят по-слаби и красиви

Как да почистите езика си от плака и бактерии?

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Край на самотата: 5 знака, че сте на път да срещнете своята сродна душа

Топ 4 на зодиите, които пленяват с красота и остър интелект

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com