6 състояния на ръцете, които подсказват за здравословен проблем

8315
6 състояния на ръцете, които подсказват за здравословен проблем
Снимка: iStock/Guliver

Състоянието на ръцете издава нашата възраст, физическото състояние на кожата и може да бъде сигнална лампа, когато става въпрос за здравословен проблем. В следващите редове ще представим 6 случая, в които е добре да се обърнете към специалист, ако забележите изменение в ръцете си.

Червени линии

Различни специалисти алармират, че червените линии могат да бъдат сигнал за сериозно заболяване на черния дроб, особено ако сте над 50 години. Забелязва по вътрешния ръб на дланта. Зачервяването може да бъде сигнал и за хормонален дисбаланс, който е свързан с разширяване на кръвоносните съдове. Ревматоидният артрит също може да бъде причина за зачервяване на дланите.

Ако ръцете ви треперят, ВЕДНАГА разберете какво може да означава това

Треперенето на ръцете е доста неприятно явление, което бива причинено от спонтанна мускулна релаксация и свиване на мускулни групи. Тов...

Потене на дланите

Обикновено, когато сме под напрежение или стрес, то дланите ни се потят. Това е естествена реакция на тялото ни да ни каже, че се случва нещо. Потенето обаче може да бъде сигнал за проблем с щитовидната жлеза – повишена функция или че просто тялото ни се поти обилно. Хубаво е да се опитате да намалите стреса, да подобрите хранителния си режим и разбира се, да направите консултация с лекар.

Загуба на чувствителност или мравучкане

Понякога, когато спим, може да притиснем сензорен нерв и съответно да не се усещаме дадена част от тялото си. При раздвижването вече усещаме изтръпването. Всъщност това е начинът, по който конкретната част от тялото ни влиза отново в работен режим. Това усещане преминава леко, само в рамките на няколко минути.

Понякога обаче, ако това се случва в движение или по време на работа, може да бъде сигнал за сериозни заболявания. Сред тях са анемия, диабет, възпаление на карпалния тунел и други. Ако забележите такава промяна, то се консултирайте с лекар за изясняване на състоянието ви.

Сухи ръце

Най-честата причина за тях е дехидратацията и ниските нива на естроген по време на менопауза. Обърнете внимание и на грижите за дома си. Редовно ли използвате ръкавици, често ли сте на мивката, миете ли с гореща вода. Сухите ръце се дължат на това, че често не ги предпазваме по време на домакинските ни задължения и не ги хидратираме с крем. Към менюто си можете да добавите повече риба, ядки и семена.

Погледнете ръцете си и ще разберете дали имате висок холестерол

Високият холестерол често не показва симптоми. Но прекалено високите му нива могат да причинят забележими промени в тялото. Съществува...

Треперещи ръце

Те също не бива да бъдат подценявани. Ако в ежедневието си приемате прекалено много алкохол или кафе, то е добре да помислите за ограничаването им. Също така, това е сигнал за силен стрес или дори за болестта на Паркинсон.

Слаби нокти

Ако ноктите ви си чупят нещо, това може да бъде причинено от дефицит на цинк. Той помага за деленето не клетките, заздравяването на раните и за поддържането на здрава имунна система. Добавете към менюто си ядки, месо, тиквено семе и други храни, богати на цинк.

 

Обърнете внимание на ръцете си - те могат да издадат някои заболявания!

Не е безисветно, че всички части на тялото ни са взаимносвързани и промяната в едни вещаят за проблеми с други.  Това са 9-те мит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com