X
 
 

Лидерите от Г-20 с важни решения за мигрантските потоци и климатичните промени

1851 1
photo of Лидерите от Г-20 с важни решения за мигрантските потоци и климатичните промени
Снимка: Getty Images/Guliver
Лидерите на страните от Г-20 отбелязаха важността от съвместните действия за премахване на причините, принуждаващи хората да напускат страните си. Това се посочва в съвместно изявление на участниците в срещата на високо равнище на Г-20, предаде ТАСС.

"Масовите придвижвания на бежанци са предмет на безпокойство в световен мащаб и имат хуманитарни, политически, социални и икономически последици. Ние подчертаваме значението на съвместните действия за преодоляване на основните причини за миграция и за посрещане на хуманитарните нужди", се казва в документа.

Започна срещата на Г20 в Аржентина

След официална снимка на участниците започна първото заседание на срещата на върха на Г20 в Буенос Айрес. От медиите беше отбелязано, ...

Също така се отбелязва, че лидерите са взели предвид доклада за миграцията и бежанците, изготвен от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

"Ще обсъдим как да продължим диалога по този въпрос при следващото председателство", се казва в изявлението.

По-рано, аржентинският представител в Г-20 Педро Вилагра Делгадо отбеляза, че миграцията ще бъде "един от най-трудните въпроси" на срещата на върха в Буенос Айрес.

Страните от Г-20 заявиха своя ангажимент за развитие на чиста енергия, но в същото време САЩ потвърдиха своето намерение да се оттеглят от Парижкото споразумение за климата.

Срещата на Г-20 в Аржентина – търговски войни и спорове за климата

Срещата на върха на Г-20 очаква откриването си в аржентинската столица Буенос Айрес. Форумът ще приключи на 1 декември. С поемането на...

"Ние признаваме ключовата роля на енергетиката в изграждането на нашето общо бъдеще и призоваваме за промени в тази сфера, които да съчетаят нейното развитие и намаляването на парниковите газове в интерес на прехода към по-екологически безопасна и прозрачна система, както и засилване на сътрудничеството в енергийния сектор", се отбелязва в документа.

В същото време, както беше отбелязано в параграф 21 от изявлението,

"Съединените щати са потвърдили своето намерение да се оттеглят от Парижкото споразумение за климата", но също така са заявили своята ангажираност към икономическия растеж и енергийната сигурност.

Лидерите на Г-20 посочиха възможността за създаване на нови работни места и икономически растеж чрез инвестиции в инфраструктура с по-чисти и по-устойчиви енергийни иизточници, включително и възобновяеми.

Г-20 – те го могат най-добре

Месец преди светът да изпрати година с взривена дипломация, аржентинската столица Буенос Айрес​ домакинства Г-20. Лидери, които трудно ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално