На Острова: Американските градове са обхванати от анархия, ние сме следващите

21869
На Острова: Американските градове са обхванати от анархия, ние сме следващите
Снимка: iStock

Великобритания следва стъпките на САЩ в снизходителното си отношение към действията на левите активисти, давайки властта в ръцете на тълпата, пише колумнистът Дъглас Мъри в британския The Telegraph. Ако страната продължи политиката на беззаконие, ще се сблъска с анархия и хаос, подобни на тези, които сега царят по улиците на американските градове.

Винаги е интересно докъде може да стигне човек, без да му пречат властите. Ако преминавате сега през американските градове, особено в, управлявани от демократите, ще видите резултата.

Легализирайте наркотиците и скоро те ще бъдат навсякъде. Посред бял ден можете да станете свидетел на битка или поне на престрелка. Като оставим настрана всички други преценки, можем да кажем, че човекът пред вас няма да допринесе нищо за икономиката днес.

Същото е и с бездомните. Дори преди пандемията им беше позволено да процъфтяват от Остин и Лос Анджелис до Портланд, Сиатъл и Вашингтон. Главната улица на Сан Франциско със скъпи бутици вече се е превърнала в огромен лагер за бездомни.

Когато пандемията удари, нещата се влошиха още повече. Сега в САЩ къмпингуването е разрешено във всяко налично зелено пространство, независимо дали е обществен парк или отдавна затревени малки отбивки по пътищата. Един опит да ги принудите да излязат, както наскоро направи един недоволен собственик на галерия в Сан Франциско, е достатъчен, за да дойдат ченгетата и да ви отведат, а не тези, които плашат потенциалните ви клиенти, пише The Telegraph.

В контекста на нарастващия брой проблеми Америка е като огромно блюдо на Петри за наблюдение на последствията от незаконното поведение. Левите окръжни прокурори в Ню Йорк и други големи градове сведоха цял куп насилствени престъпления до „дребни престъпления“ и в резултат на това по улиците бродят закоравели престъпници, които полицията вече не си прави труда да хване. Защото какъв е смисълът да арестуваш някого и да го отведеш в участъка, ако предполагаемото обвинение не оправдава факта на задържането?

Престъпниците се разхождат на свобода, кражбите от магазините са широко разпространени, а полицията си затваря очите за тях. И тъй като в магазините няма охрана, те всъщност са се превърнали в безплатен бюфет. Това може да изглежда изненадващо за някои, както някога изглеждаше за нюйоркчани. Сега всички са свикнали. Това се случва, когато оставиш престъпността да си върви. Още: Как войната в Украйна доведе до увеличаване на престъпността... във Великобритания

Има редица поуки, които могат да се научат, както в САЩ, така и в Обединеното кралство, като се има предвид отношението им към екологични каузи като движението Just Stop Oil. Лично аз считам тези новомодни сектанти за някаква опортюнистична зараза по нашето политическо тяло. Нещо като този ужасен обрив, който засяга тялото по време на заболяване.

Когато инфлацията е над 10% и цената на основните стоки е най-висока за всички времена, е почти неизбежно да се появи група садомазохисти, които ще маршируват из градовете с призиви незабавно да променят начина си на живот, да изоставят всички надеждни форми на енергия и спрете да носите нови и красиви неща, в противен случай ще дойде краят на човечеството.

Най-лошото е, че тези фанатици често се измъкват и от престъпление. Техният метод на подривен протест е практически легализиран, от пътища и магистрали до художествени галерии и билярдни маси.

Вече говорих за една повратна точка, на която според мен е обърнато твърде малко внимание. През 2019 г. зелени екстремисти вандализираха и нанесоха значителни щети на централата на Shell в Лондон. Ако градът иска да се върне към проспериращ статус, той се нуждае от централи на мултинационални компании като Shell. Но през 2021 г., когато делото влезе в съда, съдебните заседатели намериха шестима признали извършители за „невинни. Те сякаш правеха разлика между добър и лош вандализъм, така че класираха това престъпление като добро и справедливо.

Миналата година протестиращите от екстремистката група Insulate Britain блокираха движението на 18 000 превозни средства, причинявайки огромни щети на британската икономика, която се бореше да стъпи на крака след пандемията от COVID-19. Но съдия Стивън Лийк почти похвали протестиращите и нарече примера им вдъхновяващ. Той каза, че възнамерява да "направи всичко възможно, за да намали собственото си въздействие върху планетата", наложи малки глоби на обвиняемите и ги освободи.

Като видя такива присъди, се отчайвам. Защото на примера с Америка видяхме до какъв хаос води одобрението и възхвалата на беззаконието. Правната система или я има, или я няма. И ако решите да не го прилагате, тогава всичко може да последва. Още: Защо Амстердам погна младите британски туристи?

Просто погледнете американските градове, които все още страдат от законните грабежи и палежи от миналото десетилетие от активисти на движението BLM (Животът на чернокожите има значение). Не се възстановиха и досега. В Обединеното кралство ние също даваме закона на тълпата, който се отнася до „добрите“ нарушители.

Разрушете „условно правилната статуя“ на някой си Едуард Колстън в Бристол и ще ви похвалят. Но какъв паметник ще реши да събори обзетата от справедлив гняв тълпа следващия път?

По същия начин, изглежда, някой е решил, че ако група жени и техните поддръжници протестират публично за собствените си права, мирно и без да пречат на никого, тогава те могат да бъдат безнаказано подигравани, сплашвани и атакувани. Това обикновено се случва, когато активисти за правата на жените отиват на митинг. Полицията се преструва, че и двете страни са виновни, но в действителност толерира преследването и тероризирането на жените от биологични мъже и хора с очевидно психично заболяване.

Когато хората се чудят защо нашите градове са постоянно парализирани, а изкуствата и спортните събития са осквернявани от идиоти анархисти, страхувам се, че отговорът е прост. Защото им позволяваме като в Америка. Узаконихме престъпността. При особени идеологически обстоятелства. Успех със задържането. И успех на тези, които подкрепят всичко това.

Превод: Ганчо Каменарски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

"Състезание между българофоби": Проф. Павлов с коментар за изборите в РСМ и пасивността на България

Анализ: Вижда ли се Ердоган като лидер на мюсюлмански съюз срещу Израел и Запада?

Рецепта на Foreign Affairs Путин да отстъпи: Европа, не НАТО, да прати войски в Украйна

Welt: Милорад Додик може да подпали кървава война на Балканите

Дилемата "Тръмп" за Украйна: Европа има само 6 месеца за реакция

В Украйна се роди новият убиец на танкове (ВИДЕО)

Къща от карти: Сигналите, че Путин ще рухне за миг

Руската "голяма" офанзива: Нагласите в Украйна

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари