Пет възможни работи за Пучдемон в Брюксел

3251
Пет възможни работи за Пучдемон в Брюксел
Снимка: Getty Images/Guliver

Реалността изглежда най-накрая удари Карлс Пучдмон в лицето.

Испанският телевизионен канал Telecinco получи тази седмица текстови съобщения, които са били изпратени от бившия каталунски регионален президент на един от бившите му министри, в които Пучдемон призна, че играта се развива и "планът на Монклоа (офиса на испанския министър-председател Мариано Рахой) триумфира. "

Пучдемонт и получателят на посланията - друг политик, привърженик на независимостта, който е в изгнание, Тони Комин - и двамата се обърнаха към Туитър, за да денонсират журналистическите методи, използвани за получаване на текстовете, но не отрекоха, че кореспонденцията е истинска.

И така, какво става сега с Пучддемон, който е в Белгия малко след незаконното (според Мадрид) гласуване за независимост и който ще бъде арестуван, ако се върне на испанска земя? Той общува с фламандската партия N-VA, но със сигурност ще се нуждае от източник на доходи съвсем скоро.

Ето пет варианта, които би искал да проучи:

1. Кореспондент

Както Пучдемон се мъчеше да изтъкне, когато разобличаваше Telecinco "Аз съм журналист и винаги съм разбрал, че има ограничения, като личен живот, които никога не трябва да бъдат нарушавани".

Може би той би могъл да издуха праха от стария си бележник и да съобщава за ставащото в ЕС на каталунски медии. Той произтича от каталунските кръгове, макар че има малки шансове за проблеми с висшите фигури в Мадрид, за да се върне към призивите си, и може би не е най-безпристрастният репортер (което не винаги е недъг в испанските медии).

Но това би било малка цена, която да платим, за да може да отразява срещите на върха на Европейския съвет и да присъства на пресконференции, дадени от Мариано Рахой. Това може да е доста неудобно.

Разбира се, Пучдемон щеше да се погрижи да не се хване на стария трик "ти беше поканен на брифинг в испанското посолство", тъй като той щеше да бъде арестуван веднага щом влезе през вратата.

2. Фламандски политик

Каталуния е в задънена улица - какво следва?

Каталуния е в задънена улица. Сваленият каталунски министър-председател Карлес Пучдемон, който си самоналожи изгнание в Белгия, се надя...

Новият фламандски алианс (N-VA) се превърна в белгийския „дом далече от дома“ Пучдемон. Фламандските националисти, които от време на време призовават за независимост от Белгия, общуват открито със сепаратистите от североизточна Испания и бившия каталунски президент беше приветстван с отворени ръце, след като избяга.

Белгийския държавен секретар по даването на убежище и миграцията Тео Франкен дори каза през октомври, че „каталунците, които се чувстват политически заплашени, могат да търсят убежище в Белгия. Това включва и президента Пучдемон. Това е 100 процента законно.“

Ако това се случи, защо да не накара Пучдемон да се захване с N-VA и да го сложат в списъците си? Неговото име има стойност, може да привлече голяма тълпа и да има успех в спечелването на избори (макар и не винаги законни). Освен това, поддръжниците на Пучдемон - включително някои в Белгия - твърдяха, че може да изпълнява ролята си в Каталуния с използването на технологии като видео връзки (виж по-долу).

3. Горски рейнджър

Може би разбираеми причини Пучдемон изчезна от радара за известно време след кацането си в Белгия. Когато се появи отново, трябваше да говори с в. "Льо Соар“, докато вървеше в гората (Беше предварително уговорена среща, Пучдемон не се мотаеше наоколо, изчаквайки да мине журналист, който разхожда кучето си).

Председателят на каталунския парламент отложи дебатите за кандидатурата на Пучдемон

Председателят на регионалния парламент в Барселона Роже Торен отложи ключовото заседание за избирането на Карлес Пучдемон за председате...

Интервюто беше проведено в Арборетум на Тервурен – чийто уебсайт го нарича „Кралството на дърветата“, но не дава да се разбере дали става дума за самообявило се за независимо кралство – което несъмнено се радва на общественото внимание. Неговите шефове могат да върнат жеста, назначавайки Пучдемон да поддържа мястото подредено и да докаже, че е обърнал нов лист.

4. Продажба на пържени картофи

Ако бившият каталунски президент наистина иска да се слее и да прегърне пържения във фритюрник брюкселски начин на живот, какъв по-добър начин да го направи, освен да отвори свой щанд за пържени картофки?

Разбира се, няма да е El Bulli, но продажбата на картофи, докато разказва истории за старите дни в каталунската квази-република, може да бъде печелившо.

Но отидете на друго място, ако искате андалуски сос.

Съдът реши, че Пучдемон не може да управлява от дистанция

Испанският Конституционен съд реши, че бившият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон може да встъпи в длъжност като регионален лидер отнов...

5. Технически гуру

Ако Пучдемон не може да се прибере вкъщи, без да се приземи в затвора, то със сигурност може да управлява от другаде, нали? Това беше призивът на някои от неговите поддръжници, които предложиха да управлява Каталуния през Skype. Испанските съдилища отхвърлиха тази идея.

Възможно ли е да се управлява от разстояние? Няма причина защо не, и какъв по-добър посланик на технологиите би имало от самия Пучддемон?

Новото приложение "Exile App" може дори да се изпълнява изцяло от емотикони. Полицията е изпратена от Мадрид да бие пенсионерите, опитващи се да гласуват?

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

The Times: Великобритания умува как да връща нелегални мигранти на няколко държави

Избори за Европейски парламент и войната в Украйна: Опасна комбинация за Макрон

Уроците, които Полша трябва да научи от войната в Украйна

Израел удря Иран с ядрено оръжие: Генерал от кръга на Тръмп се тревожи

Анализ: Военните пилоти на САЩ - колко струват?

Битката за Часов Яр: Препятствията пред руснаците (КАРТИ)

Разширяването на Европейския съюз: Недостатъци и предимства

"Има ли изход?": Европа се бои да не затъне в украинското кърваво тресавище

"Три години на фронта не са достатъчни": Новият украински закон за мобилизацията

Мрачна прогноза за войната: Ключово предимство на Русия над Украйна се засилва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари