X
 
 

Русия отрече информация на CNN за заподозряна „къртица“ на САЩ, ЦРУ - също

В своя статия CNN публикува информация, че, ЦРУ е изтеглил свой източник от Русия през 2017 г., опасявайки се, че президентът Доналд Тръмп може да го изложи на опасност. Както Москва, така и Вашингтон отрекоха информацията като фалшива.

Русия излезе днес с официално изявление по въпроса, назовавайки името на въпросния източник, информира Спутник.

„Бившият руски служител Олег Смоленков, който беше наречен от медията „къртица“ на САЩ в Кремъл, никога не е работил за президентската администрация“, каза пред журналисти прессекретарят на кабинета на президента на Руската федерация Елена Крилова.

CNN съобщава, че служителят е един от най-високопоставените американски информатори в руското правителство.

CNN: САЩ са спасили топ шпионин от Русия през 2017 г.

В неразкрита досега тайна мисия през 2017 г. САЩ успешно са измъкнали от Русия свой източник от най-високо ниво вътре в руското правите...

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не знае за този източник, а ЦРУ отхвърли съобщенията в медиите, като ги нарече фалшиви и опасни.

„Статията на CNN, че Централната разузнавателна агенция взема решения за живот или смърт, основаващи се на нещо различно от обективен анализ и събиране на записи, е просто невярна“, подчерта директорът на ЦРУ по обществените въпроси Британи Брамел.

„Спекулациите, че действията на президента спрямо най-чувствителното национално разузнаване - до което той има достъп всеки ден – са довели до предполагаема операция по ексфилтрация, са неправилни.“

Говорителят на държавния секретар Майк Помпео отказа коментар. Прессекретарят на Белия дом Стефани Гришам заяви, че „данните, докладвани на CNN са не само неправилни, но имат потенциал да изложат животи на опасност“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-20 септември

Овен През новата седмица ще се чувствате сигурни в себе си, самочувствието ви е доста високо, чувствате се добре в кожата си и това ще повлияе позитивно...

Последно в Актуално