Защо Борис Джонсън играе опасна игра

3155
Защо Борис Джонсън играе опасна игра
Снимка: Getty Images/Guliver

Добре дошли в последния епизод на всички толерират Борис Джонсън или, както е познат по-добре: конференцията на британската Консервативна партия.

Министър-председателят на Великобритания даде старт на събитието с интервю, в което отказа да коментира дали или дали не външният министър е несваляем. Разбира се, тя потвърди това, след като не го уволни след неговата статия от 4200 думи относно Брекзит в ежедневника The Telegraph. В момента Джонсън отправя серия от по-нататъшни искания към министър-председателя от страниците на The Sun , поставяйки четири допълнителни червени линии по Брекзит, призовавайки Министерството на международното развитие отново да бъде слято с министерството на външните работи.

Борис Джонсън може да бъде уволнен като британски външен министър

Британският външен министър Борис Джонсън може да бъде уволнен и преместен на по-ниския пост на официален председател на управляващата ...

Ослушвайте се следващата седмица, когато Джонсън ще обсъди какъв цвят Тереза Мей трябва да боядиса стените в сградата на правителството на "Даунинг Стрийт".

Сред министрите и депутатите, раздразнението расте към нуждата на външния министър да бъде центъра на вниманието и от това, че той ги отвлича от това да поемат инициативата. "Какво време да се боричкаме", коментира в-к Daily Mail. Но изглежда, че всичко това работи в полза на Джонсън: той отново бе начело на последното проучване кой е най-популярният политик сред британските консерватори. Повечето от неговите колеги искат да му видят гърба, но докато той може да привлече достатъчно гласоподаватели, за да завърши втори в проучванията, изглежда че засега той ще е труден за побеждаване.

Но отвъд пределите на конферентния център, където се проведе събирането на Консервативната партия, изглежда, че консервативните депутати са по-добре приспособени от него. В последното проучване за популярност, проведено единствено в Лондон, се показва значително спадане на престижа на Джонсън в столицата. Преди година той напусна кметския пост с одобрение от над 20% сред лондончани. Сега той е определят като един от най-неефективните кметове на британската столица.

В Лондон въпросът за Брекзит е особено остър, но не само в столицата отблъсването на социално-либералните консерватори и привличането на представители на обществото губи на торите позиции. Според социологическо проучване на "Опиниум" изглежда, че Джонсън губи своя образ и в провинцията.

Борис Джонсън: Сметката за Brexit е силно надценена

Британският външен министър Борис Джонсън вярва, че така наречената „сметка” за Brexit е силно надценена от Брюксел. Той ...

Джонсън играе чудесна игра, ако въпросът е да се привлече достатъчно подкрепа от десницата в Консервативната партия, за да достигне до балотаж при избор на неин председател. Но ако въпросът е как да спечели след това поста да стане министър-председател, тя не е толкова добра.

New Statesman

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Светлина насред пълния мрак: Крах за Украйна без ПВО, но САЩ се задействаха

Анализ от Турция: Иранският удар не е театър, а репетиция за война

Анализатор: САЩ направи така, че с руски пари Украйна ще получи F-16

"Русия не може да спечели тази война": Велизар Шаламанов тълкува знаците след американската помощ за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари