Зимата ще бъде тежка: Генерал Студ побеждава Грета Тунберг

37977
Зимата ще бъде тежка: Генерал Студ побеждава Грета Тунберг
Снимка: Pixabay

Равнодушната природа поднесе неприятна изненада на всички радетели за повече екология по света. Лятото в Арктика започна със закъснение, тъй като ниското налягане възпрепятства потока от топли въздушни маси. Коварният арктически лед избра да се държи в съответствие със законите на физиката и не започна да се топи, компрометирайки реномето на вездесъщото глобално затопляне.

Сега площта на ледника е 4,81 милиона квадратни километра или с една трета повече, отколкото през 2012 г.

И това не е всичко. Майката Природа ни подготвя още една изненада - след есента ще ни донесе зима. А това, разбира се, е шокираща новина за екологичните активисти! Голямото количество лед около Северния полюс ще действа като хладилник за цялото северно полукълбо. Огромни въздушни маси ще се придвижват по планетата, охлаждайки атмосферата на Евразия и Северна Америка. С други думи през зимата ще бъде ... студено.

Всичко това звучи в момента като някаква извратена ерес. Каква зима, не беше ли глобално затопляне? Ековоините и милионите, присъединили се към тях, заживяха във вечно лято и нямат ни най-малка представа как се генерира електричество с помощта на изящните вятърни генератори.

Начело на шествието от млади ековоини е прекрасната девойка Грета Тунберг, която ги призовава вместо да ходят на училище, да правят климатични стачки като цели класове се откъсват от уроците и се шляят по площадите. На целокупното човечество тя даде разпореждане да не се къпе, да не яде месо, да не пътува със самолети и автомобили, и спешно да се отърве от всички крави.

Естествено нейните последователи направиха следващата логична стъпка и с пълна сериозност ни призоваха да спрем да се размножаваме. Нали разбирате, децата замърсяват природата. Въглеродният отпечатък на всяко от тях е 58,6 тона въглероден диоксид ежегодно, да не говорим за памперсите, кутии с бебешка храна и т.н. Нима това не е в тежест?

Все още чакам кой ще предприеме поредната стъпка, която ще доведе цялата "зелена програма" до нейния логичен завършек, приканвайки човечеството да се самоубие. Та ние с цялата си проклетия всяка секунда издишваме въглероден диоксид! Време е да се направи нещо по въпроса.

Всяка зима обаче зеленият дневен ред се сблъсква с реалността. Живакът в старите неекологични термометри пада под нулата и генерал Студ влиза в своите владения. И тогава се оказва, че апартаментът е студен, бензинът е поскъпнал, сметката за ток е стотици евро на месец, а цените в най-близкото кафене рязко са скочили един и половина пъти.

Великобритания е заплашена от енергийна криза през зимата

Енергийната система на Великобритания навлиза в зимата без необходимия запас на сигурност. Това може да доведе до значителни прекъсвани...

Ековоините се досещат, че има някаква връзка между всички тези събития, но не разбират точно каква. Единственото, което им остава, е да продължат да изпълняват ритуалите на своята религия дори още по-яростно и да сортират боклука още по-грижливо. Да пускат душа за минута, електрическата камина за половин час, да си лягат с чорапи, пуловери и шапки и да се убеждават, че всичко това се прави в името на Майката Природа.

Но неприличното поведение на арктическия лед ни напомня за истинската сила на същата тази Майка Природа и ни кара да си задаваме някои неприятни въпроси. Основният от тях е - не е ли преувеличено въздействието на хората върху екосферата на Земята? В края на краищата нашата планета съществува от четири и половина милиарда години. През това време животът е еволюирал съвсем успешно без наша помощ, давайки началото и на Homo sapiens с неговата вяра в Грета Тунберг и розовите понита.

Човечеството е започнало да оказва минимално въздействие върху атмосферата на планетата ни едва преди десетилетия. И дори оттогава всички ТЕЦ-ове взети заедно излъчват по-малко CO2 от обикновените вулкани. А руската тайга абсорбира този CO2 в огромен мащаб, недостъпен за никакви фабрики.

Точни измервания на температурата на Земята се провеждат систематично едва от малко повече от столетие, което по времевата скала на нашата планета представлява една прашинка. Знаем добре от историята, че през XIV - XIX век предците ни са преживели "Малката ледникова епоха", когато лондончани, например, са се пързаляли по замръзналата Темза през зимата. А преди това е имало средновековно "глобално затопляне", когато Гренландия е била зелен остров с мек климат, в който чудесно са живеели хора и са отглеждали зърнени култури.

Смята се, че днес в атмосферата се съдържа твърде много въглероден диоксид. Но учени от Университета в Потсдам изчислиха, че през плиоценския период (преди 2,6-3,3 милиона години) нивото на CO2 е било абсолютно същото. Само че когато има по-малко въглероден диоксид, започва ледников период. Руският академик, океанологът Генадий Матишов например смята, че скоро ще имаме още една "малка ледникова епоха".

Енергиен експерт: Европа е заплашена от енергийна криза

Европа може да изпадне в енергийна криза заради недостиг на количества природен газ. За това предупреди в интервю за БНР енергийният ек...

Независими изследователи смятат, че глобалните температурни колебания са свързани преди всичко с дейността на Слънцето. Само то е в състояние да повлияе на екосферата на Земята, включително на топенето на ледниците.

Всички тези въпроси заслужават да се обсъдят и от това би произтекла една интересна дискусия. Тъжното е, че всички дискусии в тази област вече са практически забранени. Последователите на Грета Тунберг се превърнаха в истинската инквизиция на нашето време. Инквизиторите от миналото могат само да завиждат на контрола им върху информацията, така че на практика почти всяка медия, всяка дигитална платформа ни налага "зелената програма". Доведена до абсурд, тя заплашва да се превърне в новата сектантска религия на нашето време.

Всъщност планетата е нашият общ дом и би било полезно да разберем какво наистина можем да направим за нея. В "зелената програма" несъмнено има зрънце разум. Има смисъл в сортирането на отпадъците и в правилното им изхвърляне, в намаляването на вредните емисии от промишлените предприятия, което би подобрило значително здравето на всяка нация.

Правилният отговор на изкривената до неузнаваемост "зелена програма" би бил връщане към истинската ѝ същност. В действителност тя е предназначена да спаси здравето на хората и природата. Но във версията, в която сега се практикува в Европа, тя спомага само за обогатяването на шепа финансови спекуланти. Те получават трилиони долари, докато обикновените хора мръзнат и гладуват. Спешно трябва да направим нещо по въпроса. Време е да си върнем тази земя.

Анализът е на Виктория Никифорова, РИА Новости

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Светлина насред пълния мрак: Крах за Украйна без ПВО, но САЩ се задействаха

Анализ от Турция: Иранският удар не е театър, а репетиция за война

Анализатор: САЩ направи така, че с руски пари Украйна ще получи F-16

"Русия не може да спечели тази война": Велизар Шаламанов тълкува знаците след американската помощ за Украйна

Разгръща ли се Трета световна война? Говори проф. Владимир Чуков

Между репресиите у дома и страхът от война с Израел: Какъв е животът на обикновените иранци?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com