Румен Леонидов открива изложбата "Утопия"

305550
Румен Леонидов открива изложбата "Утопия"

Проект УТОПИЯ обединява усилията на шест момичета – Анжела Терзиева, Ана Тодорова, Боряна Петрова, Виолета Танова, Габриела Петрова и Елеонора Терзиева, които имат неукротим творчески дух, младежки плам и достатъчно общи черти, за да подредят една обща експозиция – колоритна в своето различие и кохерентна в своята цялост.

Верни на доброто си образование, визията си и ясна връзка с високото изкуство, авторите описват проекта така:

Интересът към човешкото тяло не стихва

Повече от 6 месеца жителите и посетителите на София имаха възможност да се запознаят с човешкото тяло по най-реалния и интересен начин...

”Възприемаме действителността като изтъкана от различни, до голяма степен илюзорни представи. Подчинени на добре „смазани” политически и идеологически механизми, внедрявани чрез културните и социалните практики, те налагат на индивида и групата предпоставени възгледи и готови решения. Ролята на тази система е да направи човешкото същество зависимо, осланяйки се на базисната му потребност за принадлежност. Тя дори създава илюзорното усещане за свобода и контрол над собствения ни житейски път.”

Чрез живопис върху платно, видео материали, апликации с пайети и принтове се представят сякаш вечните за съвременния човек (и общество) въпроси за свободата, продукта, замяната на реалността с виртуални проекции, възприятията, идолизирането на идеи. И голямото, донякъде необяснимо понятие утопия.

Откриването на изложбата на 22 октомври (от 19 часа) ще бъде поставено от изтъкнатия поет, преводач, естет, журналист и общественик Румен Леонидов, а творбите на шестимата автори ще бъдат подредени в галерия Glossary Depot от 22 до 5 ноември.

 

Показваме тракийското си злато в Москва

Изложбата "Тракийско злато от България. Легендите оживяват" е последната версия на една експозиция, която световните музеи редовно пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт