Асеновградски автобус се движи с отворени врати в дъжда*

4840
Асеновградски автобус се движи с отворени врати в дъжда*

Автобус от градска линия №1 в Асеновград се движи с отворени врати, независимо от метеорологичните условия навън, сигнализираха читатели на Actualno.com. „Това се случва и лятото – заради жегата, а зимата – вероятно поради техническа неизправност“, жалват се асеновградчани.

В днешния дъждовен ден в Асеновград рейсът е изминал с незатворени врати цялото разстояние на маршрутна линия №1 от единия до другия края на града. Разгневените пътуващи по дестинацията граждани обясниха, че са премръзнали, тъй като температурите на въздуха вече са ниски. А когато автобусът се движи, става още по-студено.

Притесненията на асеновградчани са, че освен дъжда, който пръска вътре и студа, който влиза, ползвани по този начин рейсовете стават и опасни. Защото е твърде вероятно някой от правостоящите да падне по време на движение или при внезапно спиране.

„Неведнъж се е случвало автобус да се повреди и да не може да продължи по маршрута, чуват се странни звуци и излиза черен дим“, изразиха възмущението си асеновградчани.

Искат Фестивал на театралните постановки за Майските празници на Асеновград

Готов е Културният календар на Асеновград за 2017 г. Повод за публично обсжъдане бе неговият проект, предложен от Общината пред асеновг...

Освен за незатварящите се врати пътуващите сигнализираха и за поредното закъснение от графика на 1-цата в Асеновград. „Час и 15 минути стояхме на спирката и чакахме да дойде автобусът. Няколко човека се оргаизираха и отпътуваха с такси, тъй като закъсняваха. Независимо, че имаме закупени месечни карти, не можем да ги ползваме, заради неспазването на графика“, оплакаха се потърпевши.

Свързахме се за коментар със собственика на транспортната фирмата, обслужваща линия №1 в Асеновград - "Комексмаш-Васил Пиронков". Пред екипа на Actualno.com той беше категоричен, че няма кола с повредени врати и вероятно случилото се е самоволност на някой от шофьорите. Пиронков посочи, че ще провери сигнала и ще предприеме незабавни мерки това да не се повтаря, като изрично подчерта, че в експлоатация от няколко месеца по същия маршрут вече е пуснат и чисто нов автобус.

Съгласно часовото разписание по транспортната схема на Община Асеновград автобусите би следвало да се движат на интервал от 15 минути - от 5 ч. сутринта до 23 ч. вечерта. От Община Асеновград обясниха, че сигнал по днешния казус при тях не е постъпвал, но обещаха веднага да разпоредят проверка. Оплакалите се в нашата редакция граждани също признаха, че не са сигнализирали до компетентните институции. Алармирали само медиите. Прескочили каналния ред, защото не вярвали, че ситуацията ще бъде взета под внимание от отговорните за качеството, сигурността и състоянието на автобусите и обслужването в градския транспорт в Асеновград.

* Информацията е актуализирана

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com