X
 
 

Пет катастрофи с велосипедисти в Асеновград от началото на 2018 г.

1394 0
photo of Пет катастрофи с велосипедисти в Асеновград от началото на 2018 г.
Снимка: Actualno.com
Пет са възникналите пътнотранспортни произшествия с участието на велосипедисти в Асеновград за изминалите девет месеца на 2018 г. При инцидентите един от колоездачите е загинал, а четирима са пострадали, съобщиха за Actualno.com от РУ-Асеновград. Една от петте катастрофи е възникнала по вина на велосипедиста, спрямо който е взето административно отношение.

Най-честите нарушения, които колоездачите допускат, са неправилно движение по пътното платно, включително и по пешеходни пътеки, внезапна промяна на посоката на движение, неподаване на конклудентни знаци при движение и сигнализиране спрямо другите участници в движението, както и липса на светлоотразителни елементи и екипировка. Статистиката сочи, че пътните инциденти с велосипедисти възникват основно през летните месеци. „По всички участъци на територията на РУ-Асеновград е възможно да възникне пътнотранспортно произшествие, при положение, че не се спазват разпоредбите на ЗДвП, а водачите на МПС, включително и колоездачите, не са внимателни и предпазливи.“, обясняват от Полицията.

Като по-опасни се посочват главните пътища, тъй като пътникопотокът там е много голям и доста тежкотоварни автомобили се движат по платното ежедневно. Мерките, които са предприети, с цел намаляване на инцидените с велосипедисти в Асеновград, а и в цялата пловдивска област, са разяснителни кампании, информация до средствата за масово осведомяване, беседи в училища и детски градини, както и активен контрол при нулева толерантност, съгласно ЗДвП, спрямо водачите на МПС и ППС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 14 ноември

Овен През този ден не почивайте на стари лаври. Ще може да бъдете спокойни за добрия ви имидж, ако положите достатъчно усилия.  Телец Денят...

Последно в Актуално