Ремонтират детски площадки в Асеновград, чакат количествено-стойностните сметки

2592
Ремонтират детски площадки в Асеновград, чакат количествено-стойностните сметки

Предстоят ремонтни дейности на улици и обекти, заложени в Инвестиционната програма на община Асеновград за 2016 г. Очаква се до края на този месец да бъдат опреснени и пешеходните пътеки в града. Това съобщи пред медии днес кметът доктор Емил Караиванов, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Конкретната сума, която ще бъде разходвана за целта, не бе оповестена. Справката в общинския интернет сайт за това, пък, остана неуспешна, тъй като там Инвестиционната програма за 2016 г. на Асеновград липсва. Ясно е, че средствата за уличните ремонти са отделени от Бюджета на Общината за настоящата година. Ремонтните дейности по изкърпването на представлящващи опасност, дупки по уличната мрежа на града, ще стартират още през следващата седмица.

Безплатен достъп до Асеновата крепост и Историческия музей в Асеновград утре

Безплатен ще бъде достъпът от 10 ч. до 17 ч. до националните паметници на културата в Асеновград утре (09.03.16 г.), съобщава кореспонд...

Планира се да започне и възстановяване на пътната настилка в участъците, в които се създават предпоставки за възникване на пътнотранспортни произшествия или за повреждане на автомобили. След приключване на ремонтите по уличната мрежа в общината, ще започне освежаване на пешеходните пътеки и осевите линии. „Те ще бъдат опреснени с термопластична и акрилатна боя.“, обясни кметът доктор Емил Караиванов.

Общо 20 ще бъдат обектите в община Асеновград, на които ще се направи ремонт. Асфалтиране и подмяна на тротоарна настилка ще се извърши на улиците „П. Яворов”, „Хан Кубрат”, „Асенова крепост”, „Елин Пелин”, „Кулата”, „Победа” /в село Конуш/. Асфалтирани ще бъдат площадът до параклис „Сети Трифон” край Червен и участъкът от блок №1 до блок №14 в квартал „Баделема”. Асфалтова настилка ще бъде положена на улиците „Хаджи Димитър”, „Освобождение” и „П. Яворов” /в село Тополово/, „Света Петка” /в Мулдава/, „Родопи” /в Стоево/, „Йордан Йовков”, „Лазо Войвода” и „Язовирска” /в асеновградския квартал „Долни Воден“/. Чакълиране ще се извърши на улица „Наречен” в Асеновград. Планиран е и ремонт на водопроводна мрежа в село Орешец, съвместно с ВиК.

„Възложено е подготвянето на количествено-стойностните сметки и сме пред възлагане на ремонт на всички детски съоръжения в парковете на община Асеновград. Средствата не мога да посоча конкретно в момента. Но имаме съставен подробен доклад“, обясни градоначалникът. Караиванов съобщи, че комисия е извършила оглед и е изготвила оценка за състоянието на спортните съоръжения и на детските площадки на територията на училищата, детските градини и социални институции и услуги.

„Приоритет в извършване на ремонтните дейности ще е възстановяването на съоръженията, които се ползват масово от гражданите в общодостъпните места“, каза в заключение кметът на града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com