Безплатен достъп до Асеновата крепост и Историческия музей в Асеновград утре

2343
Безплатен достъп до Асеновата крепост и Историческия музей в Асеновград утре

Безплатен ще бъде достъпът от 10 ч. до 17 ч. до националните паметници на културата в Асеновград утре (09.03.16 г.), съобщава кореспондентът на Actualno.com.

Без такса за вход, освен Асеновата крепост, асеновградчани и гости ще могат да разгледат и експозициите в трите музейни сгради на Историческия музей в града – централната + Етнографската къща и Старинното училище „Свети Георги“.

50 експерти по проект „Подкрепа за независим живот“ набира Община Асеновград

Точно 111 лица с увреждания, в това число и деца, ще получат социална подкрепа по проект „Подкрепа за независим живот“. Тов...

Повод за инициативата е честване на 786-тата годишнина от победата на цар Иван Асен II в битката при Клокотница. Тя се е състояла на 09.03.1230 г., в близост до едноименната река, преминаваща край хасковско село. Била е между българската войска, водена от цар Иван Асен II, и тази, на епирския владетел Теодор Комнин.

По повод честването на деня на победата Община Асеновград и учениците от ПГ „Цар Иван Асен II” в града, които на този ден отбелязват своя патронен празник, ще изнесат литературна програма. Началото на тържествата ще бъде поставено в 10 ч. пред паметника на българския цар, позициониран на площада пред Градския парк. Венци и цветя, в знак на признателност ще поднесат граждани, ученици и общественици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com