Даян Хюз и Пол Хък от AlixPartners работят от казуса "КТБ"

3877
Даян Хюз и Пол Хък от AlixPartners работят от казуса "КТБ"
Снимка: БГНЕС

Фондът за гарантиране на влоговете обяви имената на експертите от "Аликс партнърс" (AlixPartners), които работят по случая с изпадналата е несъстоятелност Корпоративна търговска банка (КТБ). Това са Даян Хюз и Пол Хък.

От Фонда със съобщение на електронния им сайт се опровергава информацията, че наетата международна фирма не е истинската компания, занимаваща се с разследване на банкови фалити.

"Протестна мрежа" заподозря Цацаров в лъжа за КТБ, вади и доказателства

Не е вярно, че няма унищожени доказателства по делото за Корпоративна търговска банка (КТБ). Това твърди в своя официална позиция "Прот...

Даян Хюз е управляващ директор в един от отделите на AlixPartners. Тя работи в компанията от 2015 година след обединението й с друга компания от бранша. Хюз има 30-годишен опит във финансовите разследвания. В настоящите й ангажименти, описани на сайта на AlixPartners, е посочено, че тя води разследването на банката, за която се твърди, че е направена огромна измама. Също така в задачата й е описано, че разследването се води с визия за съвети към кредиторите за потенциални действия за събиране на вземанията.

Работата по КТБ е описана и в настоящите ангажименти на Пол Хък, който е директор на отдела, в който работи и Даян Хюз. За КТБ е посочено, че има нетни активи за 3,7 млрд., но се твърди, че е извършена измама чрез кредитиране, довело до дефицит от 3 млрд. лв., пише БНР.

В края на миналата седмица в медиите се появи информация, че наетата фирма за разследването на КТБ всъщност не е истинският AlixPartners. От съобщението става ясно, че компанията, която работи по казуса с КТБ, е 100 % дъщерна на голямата компания за межнудародни разследвания. Също така самите AlixPartners допълват, че подобни информации не помагат за разследването.

Докладът на компанията е достъпен за четене в секретната секция на парламента. Ако се приемат законовите поправки, предложени от ДПС, той може да бъде оповестен и публично.

Стоянова: Няма да научим нищо ново от доклада за КТБ

Нищо ново няма да научим от доклада на AlixPartners. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по бюдже...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика