Десетки жертви във Фиджи заради страховит ураган

1821
Десетки жертви във Фиджи заради страховит ураган

Броят на жертвите на тропически циклон "Уинстън", пометен през уикенда на Тихия островната държава Фиджи, е нараснал на 42 души, съобщи правителственият говорител на Дан Тавиди.

Ураганът бе от най-високата – пета – степен и правителството обяви режим „стихийно бедствие”, информира БГНЕС. Властите създадоха центрове за евакуация и фонд за помощ на пострадалите. Близката в региона Нова Зеландия мобилизира спасителни екипи, за да помогне за определяне на мащаба на разрушенията.

Много загинали след ураган на Фиджи

Броят на загиналите в резултат на тропическия циклон "Уинстън" в островната държава Фиджи в Тихия океан достигна 17 души, съобщи АФП, п...

На островите бяха затворени училищата, международният въздушен трафик бе прекъснат. Скоростта на вятъра при най-силните пориви достигна 325 километра в час.

Полицейският час бе отменен още в понеделник (22 февруари). Сега островната страна се опитва да се справи с последствията от най-силната буря в историята си.

Междувременно  малък пътнически самолет с 23-ма души на борда изчезна от радарите по време на полет над Хималаите в Непал. На борда на самолета на авиакомпанията "Тара еъррлайнс" са били 20 пътници и трима души екипаж, включително двама чужденци. Самолетът е летял от град Джомсом за Покхара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com