Ердоган извън себе си от яд заради критики срещу управлението му

16361
Ердоган извън себе си от яд заради критики срещу управлението му
Снимка: Getty Images / Guliver

Турският министър-председател Реджеп Ердоган гневно затръшна вратата и напусна събрание днес в Анкара, след като оратор остро разкритикува "растящия авторитаризъм" на неговия ислямско-консервативен режим, предаде БГНЕС.

Ядосан, Ердоган, който седеше на първия ред, стана внезапно от мястото си, за да заклейми "безочието" на Метин Фейзиоглу, председател на Съюза на адвокатите, който отправи лавина от критики срещу премиера и начина му да управлява Турция, предаде АФП, като се позовава на излъчване на живо на станалото по телевизията.

"Ти си безсрамник. Не проявяваш уважение. Това е изцяло политическа реч, изпълнена с лъжи" – нахвърлил се с остър тон срещу оратора Ердоган преди да напусне залата, последван от сътрудниците си.

Всичко се разиграло по време на церемония, организирана за годишнината на Държавния съвет в присъствието на държавния глава Абдула Гюл, който много се изненадал.

Фейзиоглу, който е уважаван млад професор по право и яростен противник на режима на Ердоган, приел равнодушно реакцията на министър-председателя, отбелязвайки, че произнесъл "конструктивна и отговаряща на конституцията реч", която не съдържала нищо обидно. Част от присъстващите аплодирали изказването му.

Ердоган, който ръководи Турция от 2002 г., несъмнено се цели в президентския пост на изборите през август. Очаква се той да обяви кандидатурата си през следващите седмици, отбелязва АФП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com