Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Години наред верен на Путин и за миг - корумпиран си заради сина ти и атаката в Дагестан

10 юли 2024, 14:25 часа • 2358 прочитания

Измама и пране на пари - това обвинение спретнаха руските власти на бившия управител на Сергокалинския район на Дагестан Магомед Омаров. Неговият син Осман беше застрелян на 23 юни при терористичните нападения в два града на Дагестан, включително Махачкала.

По онова време Магомед Омаров е и член на партията на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин "Единна Русия". Когато се случиха атаките, беше съобщено, че двама от общо 10 синове на Омаров са застреляни от руската милиция.

Още: Руската милиция влезе в школата на най-известния ММА боец

8 години без проблем, вече - не

Според обвинението, Магомед е извършил следното престъпление - през 2016 година той наел двама жители на Сергокала в селски вестник и е взимал заплатите им за себе си в продължение на 6 години, като по този начин е прибрал в джоба си 697 000 рубли (малко над 7600 долара), пише руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA.

След терористичната атака в Дагестан, Магомед Омаров написа и подаде оставка и беше арестуван за 10 дни за дребно хулиганство.

Още: Нов "Крокус": Още жертви, още убити нападатели. Кой стои зад атаката в Дагестан? (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес