Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иран с първа вълна балистични ракети по Израел? Палестинци и ливанци ликуват (ВИДЕО)

14 април 2024, 01:03 часа • 5240 прочитания

Иран е изстрелял първа вълна от балистични ракети по Израел, обяви иранската държавна информационна агенция след полунощ на 14 април.

Преди това стана ясно, че иранците са изстреляли три вълни от безпилотни летателни апарати по време на операция "Истинско обещание" - отговор на израелския въздушен удар по Дамаск от 1 април, при който бяха убити високопоставени членове на Иранската революционна гвардия.

Още: Първи данни: Десетки дронове "Шахед" са изстреляни към Израел

В социалните мрежи се появиха видеокадри, на които се виждат балистични ракети в небето над Басра, Ирак - движещи се към израелска територия.

Още: Израел е започнал да сваля ирански дронове, Сирия активира руската си ПВО (ВИДЕО)

Израел отрече

Израелски служители обаче опровергаха информацията от иранската агенция. Засега няма информация, че от Иран са изстреляни балистични ракети към Израел, съобщават те пред ивритски медии.

Според източници от сферата на сигурността подобни ракети би трябвало да достигнат Израел за около 11-12 минути, а твърдението на иранската информационна агенция е направено преди вече повече от половин час.

Ливанската "Хизбула", подкрепяна от Иран, също изстреля вече ракети по Израел, като в северната част на Израел прозвучаха сирени за въздушна тревога.

Паника в Израел, празненства в Иран и Ливан

Израелските граждани вече влизат в убежища в Беер Шева - най-големия град в пустинята Негев, което съвпада с очакването на пристигането на стотици ирански дронове и ракети.

Други видеокадри показаха истинска паника в Израел.

Още: Йемен и ливанската Хизбула също обявиха, че атакуват Израел

Пред джамията "Ал-Акса" в Йерусалим палестинците пък празнуват атаката на Иран.

Същото се случва и в Ислямската република, и по улиците в Ливан.

Още: Иранската революционна гвардия: Изстреляхме дронове и ракети към конкретни места в Израел (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес