Иран заплаши да напусне преговорите, ако бъде притиснат

12423
Иран заплаши да напусне преговорите, ако бъде притиснат
Снимка: Getty Images / Guliver

Иранската страна заплашва да напусне преговорите със Запада по ядрената програма на Техеран, ако участниците в тях налагат волята си, съобщиха ирански медии, позовавайки се на заместник-външния министър на страната Абас Аракчи, предаде Интерфакс.

„Главният ирански преговарящ заяви, че Техеран ще напусне преговорите, ако другите страни се опитат да наложат волята си на ислямската република“, заявил министърът.

Иран и "шестицата" започват нов рунд преговори в Женева

Страните от „шестицата“ и Иран започват нови преговори по ядрената програма на близкоизточната страна, предаде РИА Новости....

По-рано в Женева приключиха многочасовите преговори на държавния секретар на САЩ Джон Кери с министъра на външните работи на Иран Мохамад Джавад Зариф по ядрената програма на Техеран.

Страните от „шесторката“ са се договорили следващият рунд от преговорите по иранската ядрена програма да се състои в края на февруари, съобщи ръководителят на китайската делегация на преговорите на „шесторката“ в Женева Ван Цюн, предаде РИА Новости.

„Последният рунд от преговорите за Иран премина в много добра атмосфера, страните проведоха съдържателни преговори по много важни въпроси. Участниците се споразумяха да проведат следващия рунд от преговорите в края на месеца, мястото и датата на срещата предстои да се определят“, каза Ван Цюн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия